×

Politic-Social

Alimentele cu impuritati si cu bucati din plastic, oprite la poarta Institutului Fundeni. ANPC a...

Alimentele cu impuritati si cu bucati din plastic, oprite la poarta Institutului Fundeni. ANPC a pedepsit furnizorul

26.07.2024, 13:08 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"In urma unei informatii aparute in spatiul public referitoare la neconformitati ale unor produse alimentare puse la dispozitie pacientilor, la Institutului Clinic Fundeni, din Capitala, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a desfasurat o actiune de control la operatorul economic SC Hiper Ambrozia SRL, furnizorul acestor produse", a transmis vineri ANPC intr-un comunicat.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei, s-a dispus oprirea definitiva de la utilizare/comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporara a prestarii serviciilor, pana la remedierea deficientelor si s-a facut propunere de inchidere a unitatii pentru o perioada de pana la 6 luni.

Printre neregulile constatate se numara nerespectarea temperaturii de depozitare, folosirea unor recipiente neconforme pentru depozitarea unora dintre ingrediente, in acestea aflandu-se impuritati si bucati din material plastic, desfasurarea activitatii in conditii tehnice si igienico-sanitare improprii: pavimentul depreciat, cu ciobituri, capacul sistemului de ventilatie incarcat cu praf si grasime; conducte izolate necorespunzator; plafonul cu zone deteriorate, rupte, cu gauri, cu infiltratii; conducte neigienizate, cu strat gros de praf, rugina si grasime; cabluri neizolate; peretii laterali patati, cu tencuiala exfoliata.

De asemenea, s-a constatat folosirea unei camere cuptor cu strat de gros grasime arsa, utilizarea unor tavi de coacere cu strat gros de grasime arsa si a unor navete neigienizate corespunzator, cu strat de praf si etichete rupte.

ANPC anunta ca va continua actiunile de verificare a furnizorilor de produse si servicii alimentare ale spitalelor din Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare