×

Accesează
contul existent

Economic

Clujul nu mai este judetul cu cele mai mari salarii din tara, dupa Bucuresti. Timisul prinde elan...

Clujul nu mai este judetul cu cele mai mari salarii din tara, dupa Bucuresti. Timisul prinde elan si se apropie de Capitala

26.07.2024, 09:09 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Astfel, salariul mediu net din Timis a ajuns la 5.989 de lei in aprilie 2024, in crestere cu 16,1% fata de aceeasi luna din anul 2023. Spre comparatie, salariile din Cluj au fost de 5.943 de lei in aprilie 2024, in crestere cu 8,6% fata de aprilie 2023. "In afara de Bucuresti si Cluj, exista cateva judete si regiuni din Romania unde salariile au crescut peste asteptari in prima jumatate a anului 2024. Printre aceste regiuni se numara Timis, Iasi si Sibiu", a spus pentru ZF Razvan Zglobiu, head of sales & talent acquisition in cadrul companiei de recrutare in regim temporar Prohuman Romania.

Timisoara este un important centru industrial si tehnologic, cu numeroase investitii straine, in special in sectorul automotive si IT care a continuat sa atraga investitii si sa se dezvolte. In acelasi timp, si Iasiul a devenit un centru important pentru industria IT si outsourcing, cu o crestere rapida a companiilor care isi desfasoara activitatea aici. In Sibiu, sectorul manufacturier si automotive au fost principalele motoare de crestere economica.

In 2020, salariile din Cluj erau cu 6% mai mari decat cele din Timis, iar in 2024 cele din Timis sunt cu 1% mai mari decat cele din Cluj. Diferentele salariale se vad si in comparatie cu Bucurestiul: daca in 2020 salariile din Capitala erau cu aproape 26% mai mari decat cele din Timis, in 2024 salariile din Bucuresti sunt cu doar 12% mai mari decat cele din Timis.

Salariile medii nete din Cluj au inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, reflectand dezvoltarea economica si atragerea de investitii in regiune, in special in domenii precum IT, tehnologie si servicii. Aceste cresteri salariale au tras dupa ele si o crestere a chiriilor si a proprietatilor din Cluj Napoca. Acum, desi dinamica cresterii salariale anuale nu a mai fost de "double digits", preturile din Cluj Napoca nu dau si ele semne de incetinire.

Sursa foto: Ziarul Financiar

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare