×

Cultura si divertisment

Romania va avea un reprezentant la festivalul International de Film de la Venetia. ANUL NOU CARE NU...

Romania va avea un reprezentant la festivalul International de Film de la Venetia. ANUL NOU CARE NU A FOST, lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Muresanu, va avea premiera mondiala

25.07.2024, 14:06 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Lungmetrajul este o tragicomedie plasata intr-o singura zi, inainte de Revolutia din 1989, si urmareste personaje ce cauta normalitate, siguranta, iubire, libertate si sens intr-o lume absurda dominata de frica. Distributia ii include pe Adrian Vancica, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Calin, Nicoleta Hancu, Andrei Miercure, Manuela Harabor, Ioana Flora, si Ada Gales, alaturi de alte nume cunoscute precum Victoria Raileanu, Elvira Deatcu, Marian Ralea, si multi altii.

"Este o onoare sa participam la Festivalul de la Venetia. Aceasta selectie este o recunoastere a muncii intregii echipe si un pas important pentru cinematografia romaneasca. Sunt fericit ca inca unul dintre proiectele in care am investit, in primul rand incredere totala, a ajuns intr-o competitie atat de importanta si sunt entuziasmat ca publicul strain va vedea filmul." Declara Theo Nissim, producator asociat al filmului
.
Premiera mondiala de la Venetia va avea loc in prezenta regizorului Bogdan Muresanu si a actorilor principali. Filmul continua povestea din "Cadoul de Craciun", cel mai premiat scurtmetraj romanesc, distins in 2020 de Academia Europeana de Film si nominalizat la Premiile Oscar.

Bogdan Muresanu, regizor: "Sunt bucuros si recunoscator comitetului de selectie care a ales sa arate filmul nostru intr-o companie de excelenta. Nu am ajuns singur aici si le multumesc tuturor celor care s-au inhamat la o asemenea aventura. Festivalul de la Venetia, pe langa faptul ca este cel mai vechi festival din lume, este si un spatiu teribil de elitist. Che bello!"

"Sa fiu protagonist intr-un film selectat la Venetia este o onoare imensa si un vis implinit. Este o bucurie extraordinara sa vedem munca noastra apreciata international. ANUL NOU CARE N-A FOST nu e doar film, este cinema!" Adauga Adrian Vancica, actor.

Filmul va avea lansarea In cinematografele din Romania incepand cu 24 septembrie si va fi distribuit de Forum Film Romania.

Printre producatorii principali se numara Ada Solomon, cunoscuta pentru munca sa la Nomada Solo, Viorel Chesaru de la Chainsaw Europe si Vanja Kovacevic de la All Inclusive din Serbia. Lor li s-a alaturat Claudia Nedelcu Duca, reprezentand TVR.

Coordonarea detaliilor de zi cu zi a fost realizata de Irina Enea si Bogdan Luca, care au jucat rolurile de producatori executivi. Producatorii asociati, Theo Nissim, Dan Burlac, Adrian Vancica si Adriana Bumbes, au adus contributii valoroase la dezvoltarea filmului. Imaginea filmului poarta semnaturile talentate ale lui Boroka Biro si Tudor Platon, care au reusit sa surprinda vizual atmosfera si emotiile povestii.

Proiectul a beneficiat de sprijinul generos al unor institutii culturale importante, fiind finantat de Ministerul Culturii, Centrul National al Cinematografiei si Institutul Cultural Roman, cu ajutorul Creative Europe Media si Conceptual Lab by Theo Nissim. Participarea la prestigiosul Festival de Film de la Venetia a fost posibila datorita acestor parteneri care au crezut in potentialul filmului si in mesajul sau artistic.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare