×

Eveniment

Ce muzica va fi la Olimpiada de la Paris 2024: Victor le Masne este directorul muzical pentru cele...

Ce muzica va fi la Olimpiada de la Paris 2024: Victor le Masne este directorul muzical pentru cele patru ceremonii si compozitor al temei muzicale oficiale a Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024, iar Dirijorul Cristian Macelaru va conduce Orchestra Nationala a Frantei la spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris

26.07.2024, 12:21 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Paris 2024 l-a ales pe Victor le Masne ca director muzical pentru cele patru ceremonii si compozitor al temei muzicale oficiale a Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024.

Recunoscut pentru talentul si inovatia sa in domeniul muzicii, Victor le Masne a scris si compus o tema muzicala oficiala captivanta, care combina subtil sunetele simfonice si electronice, intruchipand spiritul dinamic si universal al Jocurilor Paris 2024.

Tema muzicala oficiala a Jocurilor Paris 2024, intitulata "Parade", va fi interpretata pe 8 mai, la ora 19.30, cand Flacara Olimpica va ajunge la Marsilia. Aceasta va fi interpretata live, in mod exceptional, de orchestra din Marsilia, de la Palais du Pharo, marcand astfel inceputul sarbatorii Jocurilor in Franta. Aceasta tema muzicala, care va fi interpretata pe tot parcursul Jocurilor Olimpice si Paralimpice, a fost inregistrata cu Orchestre National de France si Chᅤur et Maitrise de Radio France. Aceasta va rezona cu toate emotiile sportului intr-o melodie antrenanta care va insoti toate momentele importante ale Jocurilor, de la sosirea flacarii olimpice la Marsilia, prin fiecare etapa a stafetei, pana la locurile de desfasurare a competitiilor. Aceasta tema muzicala oficiala va fi disponibila in mai multe versiuni, cu tonuri si ritmuri care se vor schimba in functie de ocazie.

Pentru a descoperi un extras din Tema muzicala oficiala a Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024, interpretata de Orchestre National de France : https://we.tl/t-1k2adjOpwU

"Sunt onorat si incantat sa contribui la experienta de neuitat a Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024 in calitate de compozitor al temei muzicale oficiale si director muzical al ceremoniilor. Scopul meu este sa creez o coloana sonora originala care nu numai ca va insoti cele mai memorabile momente ale acestor Jocuri istorice, dar va ramane si intiparita in memoria tuturor generatiilor." Victor le Masne

"Victor le Masne pune pe muzica cu vivacitate toata magia Jocurilor Paris 2024, compunand atat valorile sportului, cat si ambitia Paris 2024 pentru a da tonul lunilor urmatoare." Tony Estanguet, presedinte al Paris 2024.

Victor le Masne lucreaza, de asemenea, alaturi de Thomas Jolly in calitate de compozitor al celor patru ceremonii ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024, fiecare dintre acestea avand propria identitate sonora, inspirata de tema muzicala oficiala. In 2022, Victor le Masne lucra deja alaturi de Thomas Jolly la conducerea muzicala a celebrei opere rock "Starmania", pentru care a realizat noile aranjamente.

De asemenea, Victor le Masne a colaborat anterior cu Paris 2024 la ceremonia de predare-primire dintre Jocurile Tokyo 2020 si Paris 2024, cu o reorchestrare geniala a Marseillaisei interpretata de Orchestre National de France.

Incepe Olimpiada de la Paris: Dirijorul Cristian Macelaru va conduce Orchestra Nationala a Frantei la spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare