×

Business Hi-Tech

Detaliile insolventei Elefant Online: Datoriile totale - 46,6 mil. lei. Patria Bank si evomag.ro,...

Detaliile insolventei Elefant Online: Datoriile totale - 46,6 mil. lei. Patria Bank si evomag.ro, care au de recuperat impreuna aproape 30 mil. lei, au pierdut lupta de a impune administratorul judiciar. Instanta a numit administrator BDO, propus de Elefant si de doi membri in CA, care au si ei de recuperat bani, prin alte firme

29.02.2024, 14:53 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Retailerul online Elefant Online, care a intrat recent in insolventa, a acumulat datorii totale de 46,6 milioane de lei, conform datelor din dosarul deschis la Tribunalul Bucuresti si publicate in Buletinul procedurilor de insolventa. "In motivarea cererii debitorul a aratat ca se afla in stare de insolventa, intrucat nu a achitat in termen de 60 de zile datoriile exigibile fata de diversi creditori, din cauza lipsei disponibilitatilor banesti. A mentionat ca aceste datorii sunt in cuantum de 46.557.530 lei", conform documentului mentionat. Printre principalele companii care au de recuperat bani de la Elefant se numara: Patria Bank - 19,9 mil. lei, Evolution Prest Systems - 10,7 mil. lei si compania de curierat Cargus - aproape 3 mil. lei. Evolution Prest Systems a ajuns la aceasta suma prin acordarea a trei imprumuturi catre retailer, conform documentului. "EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL, prin avocat, arata ca a depus cerere de deschidere a procedurii la care a atasat documente justificative pentru o creanta in valoare totala de 10.784.390,47 lei, ce deriva din trei contracte de imprumut, creanta certa, lichida si exigibila. Referitor la scadenta acestor imprumuturi arata ca a depus la dosar notificarea de reziliere, aceasta fiind cea care determina scadenta creantei", conform documentului. Elefant Online a propus instantei numirea ca administrator judiciar a companiei BDO Restructuring, optiune sustinuta si de doua companii care au de recuperat bani de la Elefant, dar sunt controlate de membri din CA-ul Elefant Online. Este vorba de Fribourg Capital, detinuta de Ion Sturza - care este actionar si membru in CA-ul Elefant, si de Grupul Editorial Litera - unde Dan Vidrascu are 50% din actiuni. Vidrascu, fost CEO al Elefant Online, este in prezent membru in Consiliul de Administratie al Elefant. Propunerea a fost sustinuta si de Cargus. Patria Bank si Evolution Prest Systems - operatorul retailerului evomag.ro - au cerut impreuna desemnarea ca administrator judiciar a CITR Bucuresti, dar propunerea a fost respinsa de instanta. "In temeiul art. 45 alin. 1 lit. d) din lege, dintre administratorii judiciari propusi de creditorii care au formulat cereri de deschidere a procedurii insolventei, prin raportare la experienta profesionala in proceduri de o complexitate ridicata ce reiese din portofoliul atasat ofertei de la dosar, va numi administrator judiciar provizoriu pe BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. care va indeplini atributiile prevazute de art.58 rap. la art.87 al.1 lit. a din lege, cu o remuneratie de 10.000 lei din averea debitorului; va pune in vedere administratorului judiciar indeplinirea formalitatilor privind mentionarea la registrul comertului a reprezentantilor permanenti ai sai", conform deciziei instantei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare