×

Accesează
contul existent

Business Hi-Tech

Sfaturi dupa criza din IT care a creat haos in intreaga lume: suflati si-n iaurt cand actualizati...

Sfaturi dupa criza din IT care a creat haos in intreaga lume: suflati si-n iaurt cand actualizati aplicatiile pe PC-urile care va tin afacerea in picioare

26.07.2024, 00:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Andrei Avadanei, CEO al companiei de cybersecurity Bit Sentinel, spune ca noile versiuni de aplicatii trebuie instalate treptat, incepand cu computerele care nu sunt esentiale pentru business. Companiile sau institutiile din sectorul public trebuie sa invete de pe urma crizei mondiale provocate de un update defect de software, care a scos din uz aproape 9 milioane de PC-uri cu Windows, ca noile versiuni de aplicatii trebuie sa fie instalate treptat si niciodata incepand cu computerele pe care ruleaza aplicatii critice pentru functionarea businessului sau serviciului public. "Nu instalez actualizarile in toata organizatia, nu le lansez pe echipamente in mod automat. Aleg un subset din toata organizatia unde fac prima data update, astept 24 de ore sau 72 de ore, depinde cum e procedura interna si abia dupa aceea incep sa continui procesul de actualizare in toata reteaua", a spus Andrei Avadanei, CEO al companiei locale de cybersecurity Bit Sentinel, in cadrul emisiunii de business ZF Live. "Acesta e un exemplu concret de cum ar trebui procedat, mai ales cand vine vorba de aeroporturi, mai ales cand vine vorba de sisteme industriale s.a.m.d. Si aici nu s-a procedat asa. E evident ca acele organizatii nu au tinut cont de aceste recomandari." Responsabilii din companii trebuie sa se asigure ca regulile chiar sunt respectate, a mai spus Avadanei. "E nevoie de o respectare mai stricta a protocolului de update la nivelul organizatiilor si un control mai bun in cadrul companiilor asupra acelor update-uri, sa nu se faca automat de catre furnizor. O organizatie matura, inclusiv cele care au sisteme expuse la informatii si servicii critice sau esentiale pentru cetateni sau autoritati, aplica procese destul de serioase atunci cand vine vorba de update-uri."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare