×

10 lucruri pe care le poţi face ca să prelungeşti viaţa telefonului tău

Astăzi te invit să descoperi câteva aspecte interesante la care poate nici te-ai gândit, despre cum şi ce poţi face ca să ai un telefon „sănătos” pentru cât mai mult timp.

articol
  1. Să faci update la aplicaţii
Dacă îţi imaginezi că smartphone-ul tău va merge mai greu de fiecare dată când faci un update la telefon sau la vreo aplicaţie, te înşeli. De fapt, indicat este să faci acest update de fiecare dată când primeşti o astfel de notificare, pentru că fiecare versiune este îmbunătăţită şi de multe ori chiar sunt rezolvate multe erori ale versiunii anterioare.
 
  1. Să foloseşti funcţia de blocare a ecranului
Codul de securitate, codul PIN al telefonului sau pattern-ul de blocare/deblocare ecran sunt, după părerea mea, funcţii importante, iar folosirea lor îţi oferă mai multă siguranţă că telefonul tău nu poate fi accesat de către altcineva, în lipsa ta.
 
  1. Să faci un back-up datelor din telefon
Nu, nu este deloc plăcut să îţi pierzi toate datele din telefon. De aceea, este necesar şi recomandat să îţi păstrezi datele pe un computer sau în alt device. Poţi să le păstrezi în orice soluţie cloud sau să foloseşti funcţia de back-up a telefonului pe care îl foloseşti.
 
  1. Să nu laşi telefonul să se descarce complet
Nu lasa niciodată telefonul să se descarce complet ca să fii nevoit să îl reporneşti după încărcare. Regula generală este să încerci să îţi încarci telefonul atunci când bateria ajunge la un nivel de încărcare de 15-20%. Poţi astfel să asiguri o mai bună autonomie a bateriei şi chiar o durată de viaţă mai mare.
 
  1. Să închizi telefonul din când în când
Nu este aşa că închizi computerul ori de câte ori pleci de acasă sau seara, când nu îl mai foloseşti? Acelaşi sfat îl oferă specialiştii şi când vine vorba despre telefonul mobil. Este indicat aşadar să îl închizi din când în când, poate în timpul nopţii, chiar dacă îl ţii la încărcat. Dacă ai însă un telefon care nu poate acţiona alarma dacă este închis, poţi folosi modul airplane (modul avion), mod în care consumul de energie este minim şi care permite declanşarea alarmei.
 
  1. Să nu ţii conexiunea Wi-Fi sau Bluetooth activă în permanenţă
Conexiunile Wi-Fi sau Bluetooth consumă destul de mult din energia bateriei şi specialiştii recomandă să nu le ţii active dacă nu le foloseşti. Majoritatea smarphone-urilor au însă o setare care activează conexiunea WI-Fi doar atunci când nu ai datele mobile active.
 
  1. Să nu îţi încarci telefonul cu foarte multe aplicaţii
Un telefon încărcat cu foarte multe aplicaţii sau jocuri va merge mult mai greu, iar pe termen lung performanţa generală a telefonului poate fi afectată. Îţi recomand să faci periodic un inventar al aplicaţiilor şi să renuntaţi la cele pe care nu le foloseşti  în mod frecvent.
 
  1. Să nu păstrezi toate fotografiile şi conţinutul video în galeria telefonului
Cu toţii împărtăşim tot felul de imagini şi videoclipuri amuzante cu prietenii niştri, pe WhatsApp. Aplicaţia este setată în mod automat să salveze tot acest conţinut în galeria telefonului (sau pe cardul de memorie, dacă este cazul). Există însă o setare pe care o puteţi face în aşa fel încât tot acest conţinut să nu se descarce automat în galerie:  în opţiunea de setări WhatsApp , selectaţi Media auto-download şi alegeţi varianta pe care o doriţi. În urma acestei setări, conţinutul media se descarcă doar dacă doreşti acest lucru.
 
  1. Să păstrezi IMEI-ul telefonului
Codul IMEI este un cod unic pentru fiecare device, pe care este bine să îl păstrezi pentru mai multe situaţii: dacă vrei să localizezi un telefon pierdut, dacă vrei să urmăreşti statusul reparaţiei unui ntelefon trimis în service sau dacă vrei să îl decodezi. Codul IMEI se poate afla foarte uşor dacă tastezi secvenţa *#006# sau îl poţi găsi înscris pe cutia telefonului.
  
  1. Să nu foloseşti tot timpul funcţia de închidere a ultimelor aplicaţii deschise
Închiderea de multe ori a aplicaţiilor deschise recent  poate să afecteze autonomia bateriei pentru că închiderea şi redeschiderea unei aplicaţii frecvent, forţează sistemul de operare  şi, în consecinţă, consumă mult mai multă energie  decât reluarea ei dintr-un anumit punct în care ai lasat-o.

Şi pentru că este vară, vă sfătuiesc să nu ţineţi telefonul  în soare, pentru că riscaţi să îl supraîncălziţi.

În rest, vă recomand să vă bucuraţi de soare! Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.