×

Accesează
contul existent

Ce este Google Assistant. Totul despre integrarea cu Google Home

Dacă te-ai întrebat vreodată ce este Google Assistant și la ce folosește el, îți propun să citești articolul de mai jos și poate vei afla lucruri interesante și utile pentru tine.

articol

Ce este Google Assistant?

Google Assistant este un asistent virtual inteligent care îți vă permite să utilizezi comenzi vocale pentru a efectua diverse sarcini sau pentru a răspunde la întrebări. El este preinstalat pe majoritatea telefoanelor Android și alte dispozitive smart cum ar fi Google Nest mini dar poate fi folosit și pe iOS.
Pentru că nu este încă disponibil în limba română, Google Assitant reacționează atunci când spui: ”Ok Google” sau ”Hey Google”, iar asistentul va apărea în partea de jos a ecranului. Vă spun însă mai jos cum vă poate ajuta Google Assitant și cu o anumită funcție pentru limba română.

Pe ce dispozitive se poate folosi Google Assistant?

Inițial, Google Assistant a fost lansat pe telefoanele Google Pixel și boxele Google Home. În prezent, ghidul virtual de la Google este disponibil implicit, pe orice dispozitiv cu Android.
Asistentul virtual aparține Google Home, însă de-a lungul timpului a fost adoptat ca asistent virtual de către mai mulți producători de electronice, cum ar fi: Panasonic, Sony și LG.
Chiar dacă asistentul rulează pe telefonul sau boxa ta inteligentă, asta nu înseamnă că nu îl putem folosi și cu alte dispozitive. De exemplu, dacă nu ai un sistem smart integrat în casa ta, poți controla un bec inteligent cu ajutorul asistentului, fără alte dispozitive necesare.

Google Home

Google Home este casa lui Google Assistant. Chiar dacă este același asistent, uneori rezultatele și acțiunile rulate în ecosistemul Home au o rată de răspuns mai bună.
Google Home aduce un nou înțeles casei inteligente. Vi avea acces la toate dispozitivele smart din casă și veți putea afla informații în timp real cu privire la acestea.

Ce poți face cu Google Assistant?

Sincer, aproape orice:
  • Controlează casa ta inteligentă
  • Accesează informațiile din calendar și ecosistemul Google
  • Caută restaurante, zboruri și chiar știri
  • Controlează muzica din casă
  • Rulează conținutul preferat de pe Youtube sau Netflix pe Chromecast
  • Setează timere, alarme
  • Trimite SMS-uri sau chiar mesaje pe WhatsApp
  • Citește notificări
  • Îți răspunde la orice întrebare și poate fi chiar amuzant


Pentru a face setările asistentului Google, din aplicația Google Home, selectează imaginea de profil și apoi opțiunea Assitant settings:



Aici poți seta ca Google Assitant să îți recunoască vocea cu opțiunea Hey Google&Voice Match:
Pentru a asocia dispozitivele smart din casa ta cu Google Home, este necesar să adaugi aplicațiile care gestionează aceste dispozitive în Google Home. În setările Google Assistant alege opțiunea Home Control, unde vei vedea o listă cu toate aplicațiile care pot rula cu Google Assitant.



Tot în Google Home există și o serie de rutine pe care le poți seta și care reacționează la o anumită comandă.
De exemplu, există rutina Bedtime pe care o poți activa cu comanda “OK, Google, good night”. În cadrul acestei rutine sunt presetate anumite acțiuni cum ar fi setarea alarmei (Google assistant te întreabă când ai vrea să setezi alarma pentru a doua zi), anunț despre nivelul de încarcare al bateriei telefonului și primele evenimente din calendarul zilei următoare. De asemenea, poți să setezi tu orice acțiune dorești pentru această rutină sau pentru celelalte care există.



Toate aceste rutine pot fi personalizate după placul și nevoile tale direct din setările Google Assistant.
Tot în Google Home poți adăuga și alți membrii ai familiei să poată comanda dispozitivele smart, de exemplu, iar acest lucru se poate face tot din Assitant settings - Your people.
Un alt beneficiu al asistentului Google este că poate fi folosit cu Google Maps în așa fel încât, să nu mai fie nevoie atingi telefonul niciodată în timpul condusului. Asistentul virtual îți va răspunde la toate întrebările și chiar va citi notificările. De asemenea, poate căuta un punct de interes pe ruta actuală și îl poate seta ca destinație.

Ce poate să facă Google Assistant în română

Deși asistentul Google nu este disponibil în limba română așa cum menționam, el poate totuși să facă și câteva lucruri care îți pot fi de un real ajutor.

Traduce din diverse limbi

Această funcție poate să fie foarte folositoare. Fie că ai nevoie la un proiect sau pur si simplu ești în vacanță și ai nevoie de o traducere rapidă, îți poate veni în ajutor pentru că da, traduce și în limba română. Trebuie doar să îi spui: ”Ok Google, how do you say charming in Romanian?”, de exemplu.
Mai mult, există și funcția Interpreter mode care traduce în timp real o conversație. ”Ok Google, be my Romanian Interpreter”. Imediat, asistentul te va întreba din ce limba vrei să traducă. Va prelua apoi tot ce aude și va traduce așa cum i-ai cerut.

Funcția Read it

Cu funcția ”Read it” Google Assistant poate citi și reda audio, pagini web care sunt scrise în limba română. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschizi o pagină web pe care vrei să o citească și să îi spui: ”Hey Google, read it”. De aici, Google Assistant îți va reda audio, rând cu rând toată pagina respectivă.
Dacă se întâmplă ca atunci când vrei să faci asta Google Assistant îți spune că nu poate, va trebui să faci anumite setări. Intri mai întâi la setările asistentului tău virtual. Alege opțiunea ”General” și de acolo activează funcția ”Use screen context”. Asta înseamnă că îi vei permite asistentului tău să citească ceea ce este pe ecran atunci când îi ceri asta.



Te invit să testezi și tu asistentul Google, pe telefon sau alte dispozitive și chiar să îi spuni “Hey Google, you are very smart” și să îi auzi reacția.

Toate cele bune!
 
TAGS:
TIPS&TRICKS

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.