Fie că este vorba de imagini care durează doar câteva secunde sau de mesaje care durează doar o zi, utilizatorii platformelor de social media adoră exclusivitatea și confidențialitatea mesajelor care dispar. Aplicația Facebook Messenger aduce și ea o nouă schimbare pentru utilizatori. Este vorba despre funcția ”Vanish Mode”, despre care vorbim în cele ce urmează.
Ce este modul Vanish?
Modul Vanish este o funcție din aplicația Messenger care îți permite să trimiți mesaje temporare oricărei persoane cu care ai o conversație activă.
Aceste mesaje durează doar până când destinatarul le citește, după care vor dispărea. Din păcate, această funcție poate fi activată doar de către unul dintre interlocutori. Cel care nu activează Vanish Mode va păstra mesajele din acea conversație, dar numai cele pe care el le-a trimis. Pentru ca întreaga conversație să dispară automat, ambii utilizatori trebuie să o activeze modul Vanish.
Cum să folosești modul Vanish în Messenger
Pentru a utiliza modul Vanish, trebuie să ai aplicația Messenger (cunoscută anterior ca Facebook Messenger) instalată pe iPhone sau Android.
1. Deschide Messenger și deschide sau începe o conversație cu cineva. Va trebui să fie o conversație unu-la-unu întrucât modul Vanish nu funcționează în chat-urile de grup.
2. Glisează în sus din partea de jos a ecranului. Ar trebui să vezi un mesaj care îți spune chiar acest lucru. Continuă să trageți degetul în sus până când pictograma cerc este complet umplută.
3. Chatul curent va dispărea și va fi înlocuit cu un ecran gol Vanish Mode.
Dacă este prima dată când folosești funcția, vei primi și o fereastră pop-up cu câteva informații despre modul Vanish.
Dacă tu sau prietenul tău faceți o captură de ecran a chat-ului în modul Vanish, ambii veți fi alertați.
4. Pe ecranul Mod Vanish, poți trimite mesaje sau imagini ca o conversație normală. Acestea vor dura până când destinatarul va vedea mesajul și apoi închide chatul.
Sfat rapid: poți părăsi modul Vanish atingând “Dezactivați modul Vanish” (Turn off vanish mode) în partea de sus a ecranului sau glisând din nou dar de sus în jos.
Dacă te interesează și alte detalii legate de funcțiile altor aplicații de mesagerie, găsești mai multe detalii în articolul “
Tu ce alegi? Whatsapp, Signal sau Telegram?”.
Toate cele bune!