Afla cateva tips&tricks care te vor ajuta sa optimizezi consumul de energie si sa pastrezi bateria smartphone-ului tau incarcata cat mai mult timp.
Durata de viaţă a unei baterii pentru smartphone şi consumul de energie sunt aspecte importante şi pentru utilizatori şi pentru producători. Oricât de puternică ar fi însă, autonomia ei depinde foarte mult de modul în care folosim telefonul şi de procesele care au loc „în spate” , fără să ne dăm seama.
Mult timp nu mi-am făcut griji că pot rămâne fără baterie, dar în ultima vreme verific din ce în ce mai des gradul de încărcare şi, cel mai stresant este că mi-am echipat aproape toate prizele din casă cu câte un încărcător. Nu mă înţelegeţi greşit . Telefonul este bun şi relativ nou (mai puţin de un an), doar că eu am început să îl folosesc pentru mult mai multe lucruri decât o făceam înainte: mă relaxez cu jocurile mele preferate, mă interesează notificările, datele sunt active aproape în permanenţă, citesc de pe telefon şi, evident, sun şi primesc apeluri.
Îmi este foarte clar că nu voi renunţa niciodată la aceste funcţii, dar sunt alte lucruri pe care aş putea să le fac aşa încât să încerc să păstrez bateria încărcată cât mai mult.
De exemplu:
• Am dezinstalat toate aplicaţiile pe care nu le folosesc în mod frecvent şi care rulează automat, îşi fac update-uri periodic şi consumă energie. Asta nu înseamnă că am început să inchid toate aplicaţiile în mod obsesiv. Se pare că acest obicei nu ajută deloc la economia de energie, ci dimpotrivă. Deschiderea şi închiderea unei aplicaţii consumă mai multă energie decât reluarea ei din punctul în care ai lasat-o.
• Am reglat luminozitatea ecranului până la un nivel acceptabil pentru ochii mei şi am activat funcţia de reglare automată a luminozităţii.
• Am setat cea mai mică valoare (15 secunde) pentru intervalul de timp în care ecranul rămâne aprins după ultima utilizare. Citesc în continuare fără probleme pentru că aplicaţia pe care o folosesc, la fel ca multe altele, are încorporată o funcţie care menţine ecranul aprins mai mult timp când o foloseşti.
• Am selectat foarte atent aplicaţiile de la care vreau să primesc notificări. Fiecare notificare consumă multă energie şi este chiar deranjant să primeşti sute de notificări, tot timpul.
În plus, mi-am cumpărat şi o
baterie externă, doar ca o măsură de precauţie, pentru liniştea mea.
Dacă vă confruntaţi cu aceeaşi situaţie ca şi mine, sper să vă fie utilă experienţa mea. Iar dacă mai aveţi vreun sfat util, vă rog nu va sfiiţi să îl împartăşiţi. Toate bune!