Chatboții AI sunt mai populari ca niciodată, dar cum îți dai seama care dintre ele este cel mai bun?
În ultimele luni, inteligența artificială a transformat modul în care lucrăm și ne jucăm, oferind aproape oricui posibilitatea de a scrie un cod, de a crea artă și chiar de a face investiții. Pentru utilozatorii neprofesioniști și pasionați deopotrivă, instrumentele AI generative, cum ar fi ChatGPT, oferă capabilități avansate pentru a crea conținut de calitate dintr-un simplu prompt dat de utilizator.
Ce este ChatGPT?
ChatGPT a fost creat de OpenAI, o companie de AI și cercetare și a fost lansat pe 30 noiembrie 2022. ChatGPT este un instrument de procesare a limbajului natural prin tehnologie AI care vă permite să aveți conversații asemănătoare oamenilor și multe altele. Modelul lingvistic poate răspunde la întrebări și vă poate ajuta cu anumite task-uri, cum ar fi scrierea de e-mailuri, eseuri și coduri.
În prezent, ChatGPT are o versiune gratuită pentru public (ChatGPT 3.5) dar și o versiune cu abonament plătit numită ChatGPT Plus, care a fost lansată la începutul lunii februarie.
OpenAI este, de asemenea, responsabil pentru crearea DALL-E 2 , un popular generator de artă AI și Whisper, un sistem automat de recunoaștere a vorbirii.
Conform celor mai recente date disponibile, ChatGPT are în prezent
peste 100 de milioane de utilizatori, iar site-ul web a generat 1,6 miliarde de vizite în iunie 2023. Această creștere a utilizatorilor și a traficului a fost realizată într-o perioadă record de trei luni (din aprilie 2023 până în iunie 2023). Pentru comparație, TikTok a avut nevoie de nouă luni pentru a ajunge la 100 de milioane de utilizatori.
Succesul ChatGPT a fost atât de masiv încât alte companii s-au simțit obligate să-și lanseze propriile versiuni de chatbot AI, cum ar fi Google Bard , Bing Chat de la Microsoft și chiar se vorbește despre un posibil AppleGPT.
Am testat ChatGPT
Pentru a testa versiunea gratuită a ChatGPT, am folosit o solicitare simpla: vreau sa aflu o reteta pentru totul de mere.
Iată și răspunsul:
Recunosc că am fost impresionată de faptul că, pe langă rețeta în sine, mi-a explicat și cum să pregătesc minunatul desert, cu foarte multe detalii.
În continuare, să luăm în considerare Bing Chat, care este o modalitate excelentă de a accesa gratuit GPT-4, deoarece este integrat în noul său format Bing.
Ce este Bing Chat?
Spre deosebire de ChatGPT, care se limitează la a fi un instrument AI care generează text într-un stil conversațional cu informații care duc până în 2021, Bing are acum o opțiune de chat care formatează rezultatele căutării ca o conversație cu un chatbot AI.
Există și alte beneficii. Bing Chat este alimentat de GPT-4, cel mai mare model de limbă OpenAI, este complet gratuit de utilizat și folosește
AI generativ cu acces la internet.
Interfața de utilizator a Bing Chat nu este la fel de simplă ca cea a ChatGPT, dar este ușor de navigat. Bing Chat oferă, de asemenea, diferite stiluri de conversație atunci când interacționați cu chatbot, inclusiv Creative, Balanced și Precise, care modifică cât de ușoare sau directe sunt interacțiunile.
Am testat Bing Chat
Pentru o comparație foarte ușoară, am folosit același test: rețeta pentru tort de mere.
Deși răspunsul a fost similar, dar cu mai puține detalii, am apreciat faptul că, la finalul răspunsului, am primit câteva link-uri de unde puteam lua mai multe detalii.
Ce este Google Bard?
Bard este serviciul de chat experimental, conversațional și AI al Google. Este menit să funcționeze în mod similar cu ChatGPT, cea mai mare diferență fiind că serviciul Google își va extrage informațiile de pe web. La fel ca majoritatea chatbot-urilor AI, Bard poate să codifice, să răspundă la probleme de matematică și să vă ajute cu nevoile voastre de scriere.
De asemenea, Bard nu se limitează la o anumită cantitate de răspunsuri, cum este Bing Chat. Puteți avea conversații lungi cu Google Bard, dar Bing este limitat la 20 de răspunsuri într-o singură conversație. Chiar și ChatGPT Plus limitează utilizatorii la 25 de mesaje la fiecare trei ore.
Google a anunțat multe actualizări AI în timpul conferinței sale I/O, inclusiv modul în care intenționează să pornească atât Bard, cât și motorul său de căutare emblematic. Bard este actualizat la PaLM 2, cea mai recentă și cea mai mare versiune a LLM de la Google, care a fost anunțată în timpul evenimentului.
PaLM2 va ajuta Bard să accepte peste 100 de limbi de-a lungul timpului, precum și să-și îmbunătățească considerabil abilitățile de codare, depanare și matematică. În acest moment, însă, se spune că ChatGPT acceptă mai mult de 80 de limbi.
De asemenea, Google intenționează să încorporeze mai multe elemente vizuale în platforma sa Bard decât cele care sunt disponibile pe chatul Bing. Utilizatorii vor dobândi în curând posibilitatea de a încărca fotografii printr-o integrare cu Google Lens, generarea de imagini prin Adobe Firefly și, de asemenea, pluginurile Kayak, OpenTable, Instacartși Wolfram Alpha.
Deși aceste modificări nu sunt încă active, Google intenționează să le încorporeze în următoarele câteva luni (sursa:
https://www.zdnet.com)
Am testat Google Bard
Același test, iată rezultatul:
Vă las pe voi să alegeți cea mai bună reteță din cele oferite de chatbots, iar la final, vă propun sa vedem care dintre ei are un mai bun simț al umorului:
ChatGPT:
Google Bard:
Bing Chat:
Toate cele bune!