×

Accesează
contul existent

Cum să îţi păstrezi datele din telefon în siguranţă

Pentru că telefonul mobil este parte integrantă din viaţa noastră, vă invit să descoperiţi căteva metode de a vă păstra datele din telefonîn siguranţă, cum să le recuperaţi şi ce puteţi face dacă pierdeţi telefonul.

articol
Acum aproape doi ani am intrat cu telefonul  în piscină. În momentul în care am realizat ce am făcut  ÅŸi mi-am dat seama că telefonul meu nu era rezistent la apă, mi s-a tăiat respiraÅ£ia. Am pierdut toate numerele de telefon strânse de o viaţă, mesajele, fotografiile ÅŸi filmele pe care nu le transferasem pe vreun suport de memorie externă...  

Nu ÅŸtiu câÅ£i dintre voi aÅ£i păţit ceva similar, dar pentru mine a fost cumplit ÅŸi mi-am promis că aÅŸa ceva nu mi se va mai întâmpla niciodată.

Back up? Categoric, da.

Primul lucru pe care l-am făcut după ce am reuÅŸit să adun toate informaÅ£iile importante ÅŸi le-am introdus în telefonul nou, a fost să fac un back-up pentru toate datele mele.

Eu folosesc un telefon Android. Am intrat în meniul telefonului la Setări – Conturi ÅŸi sincronizare, am ales Google ÅŸi m-am asigurat că toate opÅ£iunile prezentate sunt bifate. În felul acesta l-am „împuternicit” pe Google să aibă grijă de datele mele ÅŸi să le sincronizeze pe toate device-urile pe care le folosesc. Dacă îmi cumpăr un telefon nou, tot ce trebuie să fac este să intru în contul de Gmail ÅŸi sincronizarea se va face automat. BineînÅ£eles că puteÅ£i folosi ÅŸi serviciul de back-up pe care majoritatea producătorilor de telefoane îl oferă. Eu, personal, le recomand pe amândouă.

Dacă aveÅ£i un telefon Apple, puteÅ£i folosi iCloud, la fel de simplu ÅŸi de rapid. După configurarea contului iCloud, folosind contul de Apple ID, accesaÅ£i Setări – iCloud – Backup ÅŸi selectaÅ£i opÅ£iunea EfectuaÅ£i un back-up acum.

Cum îmi găsesc telefonul?

O altă situaÅ£ie extrem de neplăcută este pierderea sau furtul telefonului. Recuperarea datelor se poate face aÅŸa cum am menÅ£ionat mai sus.  Dar întreaga noastră „istorie” ca în cazul meu, se află în telefon ÅŸi este evident că ele nu trebuie să cadă pe mâinile altcuiva, fără permisiunea mea.

Åžtiam că pentru iPhone există funcÅ£ia Find My iPhone care, dacă este activă pe telefon la momentul pierderii lui, îÅ£i permite să îl localizezi ÅŸi să faci câteva acÅ£iuni: activarea unei sonerii, blocarea ecranului ÅŸi setarea unei parole sau ÅŸtergerea tuturor datelor din telefon.  
În mod similar, aceleaÅŸi funcÅ£ii îÅ£i oferă ÅŸi Android Device Manager care îÅ£i localizează telefonul, îÅ£i permite să ÅŸtergi toate datele din el, să îl blochezi sau să îl apelezi timp de 5 minute la volum maxim. Dacă telefonul a fost furat ÅŸi închis, evident că nu îl mai puteÅ£i localiza, dar aveÅ£i în continuare acces la restul funcÅ£iilor.

Dacă realizaÅ£i că telefonul este iremediabil pierdut sau furat, după ÅŸtergerea datelor, dacă aveÅ£i un abonament, vă recomand să restricÅ£ionaÅ£i posibilitatea de apelare de pe telefon respectiv din contul online. Iată aici cum puteÅ£i să faceÅ£i asta, în câÅ£iva paÅŸi simpli.

Sper ca aceste informaÅ£ii să vă fie de folos dar vă doresc să nu treceÅ£i niciodată prin astfel de situaÅ£ii.  La fel ca întotdeauna, vă spun toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.