×

Accesează
contul existent

Cum setezi controlul parental pe telefon sau tabletă?

Fascinația copiilor pentru telefoanele mobile/tablete este, cred eu o realitate de netăgăduit, generată de curiozitatea specifică vârstei și de o înțelegere aparte a tehnologiei ca urmare a disponibilității ei. M-am gândit așadar, să vă vorbesc astăzi despre câteva metode simple de control parental pe care le puteți găsi utile.

articol
Controlul parental are ca principală funcție limitarea conținutului la care au acces copii pe telefonul mobil. Sunt mulți copii care știu de la vârste destul de mici cum să opereze un telefon mobil și, de aceea, eu cred că aceste setări simple, care nu vă vor da mari bătăi de cap, sunt foarte utile.

De exemplu, dacă îi oferiți copilului telefonul vostru Android din când în când, pentru un joc care îl fascinează, aveți posibilitatea să configurați un alt user pe care îl puteți activa doar atunci când telefonul este folosit de el și, în felul acesta, să alegeți la ce aplicații are el acces. Pentru asta,  accesați meniul Settings – Users & Accounts – Users (pentru un telefon Huawei, de exemplu) și alegeți Add user (adaugă utilizator).



Urmați apoi pașii pe care vi-i indică telefonul, iar atunci când vi se solicită setarea unui cont Google, selectați ”skip”. În felul acesta vă asigurați că utilizatorul nou nu va avea acces la Google Play Store.

Dacă vreți totuși să adaugați un cont Google, aveți posibilitatea să restricționați accesul la Play Store ulterior, astfel: accesați Google Play Store, selectați meniul lateral apăsând pe cele trei linii paralele și alegeți apoi Settings – Parental Control. La activarea funcției vi se va solicita un cod PIN și imediat după setarea lui, puteți să configurați accesul pe categorii de conținut.



De asemenea, pentru a evita posibilitatea de achiziționare a diverselor aplicații și a vă feri de costuri nedorite pe factura de servicii, este recomandat să nu asociați un card bancar contului Google respectiv, atunci când vi se solicită acest lucru.

O altă opțiune care mi se pare interesantă și utilă în același timp este să descărcați aplicații special create pentru copii de vârste mici, așa cum este YouTube Kids – versiunea modificată a canalului YouTube cu filtre speciale, care permite doar afișarea conținutului pentru copii.

Pentru telefoanele iOS nu există o funcție de adăugare utilizator nou, dar aveți posibilitatea de a seta anumite restricții de acces la aplicații pe telefonul copilului. Accesați Settings – Screen time –Content & Privacy Restrictions. Alegeți apoi opțiunea de activare restricții și setați o parolă (încercați să țineți minte codul respectiv pentru că veți avea nevoie de el dacă doriți să schimbați configurația, iar codul nu este decât sub controlul vostru). După setarea codului puteți alege aplicațiile pentru care puteți restricționa accesul.



De asemenea, la fel ca la telefoanele Android, puteți face diferite setări de control parental în iTunes sau App Store.

Indiferent că ați ales să oferiți copilului vostru propriul telefon sau doar îi dați voie să îl folosească pe al vostru câteodată, eu vă recomand cu căldură să încercați unele dintre metodele de mai sus care se potrivesc mai bine situației voastre.

Vă doresc să fiți în siguranță oriunde vă aflați și, ca întotdeauna, toate cele bune!

 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.