Să le luam pe rând.
1. Funcţia Picture in Picture
Această funcţie ne va permite să păstram conţinutul video redat de o aplicaţie într-un mic chenar pe ecran, în timp ce folosim alte aplicaţii. Ceea ce înseamnă că putem să continuăm să citim mesajele de la WhatsApp de exemplu, în timpul unui video call, pe care nu mai este nevoie să îl întrerupem sau putem să verificăm calendarul în timp ce stabilim o nouă întâlnire.
2. Timpi mai mici de pornire pentru sistemul de operare
De regulă, timpul mai mic de pornire - de două ori mai rapid decât la versiunile anterioare - este asociat cu un hardware mai puternic. Dar Google ne asigură că toate smartphone-urile care vor beneficia de Android 8.0 vor avea această caracteristică, fără să fie nevoie de un upgrade de hardware. Nu ştim încă ce telefoane vor beneficia de acest software, pentru că decizia este în exclusivitate a producătorilor, dar cu siguranţă flagship-uri precum Galaxy S8 şi S7 ar trebui să primească update-ul undeva în cursul anului viitor.
3. O mai bună autonomie a bateriei
Android Oreo promite să limiteze automat acţiunile pe care aplicaţiile le fac în fundal, atunci când sunt inactive, fără să mai fie nevoie de activarea unui anumit modul. Un bun exemplu este verificarea locaţiei telefonului. Iar dacă corelăm acest aspect cu timpul mai mic de pornire, cu siguranţă diferenţa va fi notabilă.
4. Un mai bun control al notificărilor
Android 8.0 prezintă notificările sub forma unei buline plasate pe pictograma unei aplicaţii, iar print-o apăsare mai profundă a pictogramei vei putea vedea notifocarea pe loc, fără să mai fie nevoie să deschizi aplicaţia respectivă. Utilizatorii iPhone sunt deja familiari cu această funcţie, iar acum va fi disponibilă şi pentru Android. O veste bună, nu-i aşa?
5. Autofill
Similar cu funcţia de autofill cu care utilizatorii Chrome sunt obişnuiţi, Android Oreo va permite sincronizarea parolelor şi a datelor de acces în diverse aplicaţii , cu permisiunea utilizatorului aşa încât nu va mai fi nevoie să facem copy/paste atunci când vrem să accesăm o aplicaţie care necesită anumite credenţiale. Iar un lucru şi mai interesant este că Oreo va permite utilizarea
LastPass, care va ţine minte toate parolele în locul tău.
6. Google Play Protect
Este cea mai nouă iniţiativă Google pentru a asigura că aplicaţiile din Play Store sunt sigure, securizate şi conforme cu standardele companiei. Atunci când o aplicaţie intră în Play Store, ea trebuie să treacă, în acest moment, printr-o scanare de securitate. Doar că, un update al aceleiaşi aplicaţii nu mai este trecut prin acest filtru aşa încât este destul de uşor să se strecoare şi unele lucruri nedorite. Android 8.0 combate această „slăbiciune” cu Play Protect care scanează zilnic miliarde de aplicaţii pentru a asigura o mai bună protecţie pentru utilizatori.
7. Rescue Party
O altă funcţie pe care o aduce Android Oreo este
Rescue Party care va preveni una dintre problemele cele mai urâte de noi toţi: restartarea neintenţionată a telefonului. Cum? Atunci când componentele principale ale sistemului se prabuşesc mai des, Android-ul le va detecta şi va iniţia o serie de acţiuni de recuperare a device-ului. În cazul în care aceste acţiuni nu reuşesc, se va solicita trecea la Recovery Mode sau resetarea la setările din fabrică.
8. Funcţia Instant Apps
Implementată în mod implicit, va permite utilizatorilor să folosească unele aplicaţii fără să fie nevoie le instaleze pe telefon.
Interesant, nu-i aşa? Vă doresc toate cele bune şi o săptămână frumoasă!