Vă prezint mai jos câteva dintre aplicațiile pe care eu le consider utile, foarte ușor de folosit și care vă pot scăpa de multe griji mai ales în vacanțele în străinătate.
Tehnologia, fie că ne place sau nu, a schimbat mult perspectiva noastră asupra lumii, în general, dar și asupra lucrurilor banale, simple, la care poate nici nu ne gândeam acum 10 ani.
Lucrurile sunt acum mult mai simple și mult mai accesibile. Părinții noștri, cel puțin unii dintre ei, nu realizează cum poți să chemi un taxi doar apăsând pe un buton pe telefon sau că îți poți comanda de mâncare în drum spre casă și să îți fie livrată în fața ușii.
Când vine vorba despre călătorii și vacanțe, tehnologia a evoluat chiar spectaculos, aș spune, în multe aspecte. Eu nu îmi mai pot imagina cum aș putea să îmi planific o vacanță în afara țării, de exemplu, fără să fac o cercetare pentru cele mai ieftine bilete de avion, fără să rezerv camera la hotel online, fără google maps și multe altele.
Este adevărat că am avut câțiva ani de călătorii clasice, cu harta în mână și întrebând localnici în stânga și în dreapta și nu contest deloc plăcerea aceasta de a intra în contact direct cu oamenii și nici cât de amuzant poate fi când te mai rătăcești... puțin.
Nu contest însă nici avantajele pe care noul curent ”Există o aplicație pentru asta!” ni le oferă.
Să începem, așadar.
Cum găsim cele mai avantajoase oferte de bilete de avion și cazare?
Cum spuneam, există o aplicație pentru asta! Mai multe, de fapt, dar cea pe care eu o consider cel mai ușor de folosit este
SkyScanner. Pe lângă ușurință în folosire, mai are și avantajul că este gratuită și poți să cauți nu numai un zbor convenabil ca preț și număr de opriri, dar și un hotel potrivit sau poți chiar să găsești un serviciu de car rental în țara în care călătorești. Aplicația conține și o secțiune de ”mersul trenurilor”, dar este doar varianta beta.
Iată cum arată secțiunea
pentru biletele de avion:
Și cea
pentru hoteluri:
Bineînțeles ca
Booking.com este greu de detronat atunci când vine vorba despre cazare, mai ales că acum este disponibilă și o extensie, Booking.com Tonight, cu ajutorul căreia poți să găsești oferte de cazare oriunde, pentru seara respectivă. În plus, aplicația oferă review-uri pentru fiecare loc, cunoaște limba română, oferă adresa hotelului ales pe hartă și instrucțiunile necesare pentru a ajunge acolo.
Mai sunt si alte aplicații destul de cunoscute și folosite cum ar fi:
Trivago, care vă ajută să găsiți cele mai bune oferte de cazare, oriunde în lume și să comparați ofertele,
Airbnb care oferă, de asemenea, servicii de rezervare online,
Momondo cu ajutorul căreia puteți găsi oferte avantajoase de bilete de avion.
Ce facem dacă nu cunoaștem limba, cum ne înțelegem?
Un alt mare avantaj al tehnologiei este și acesta: nu mai există bariere de comunicare! Ai ajuns în Peru și vrei să vorbești cu localnicii? Nicio problemă. Există o aplicație pentru asta! De fapt, din multitudinea de aplicații existente și bine cunoscutul Google Translate, eu am ales să vă spun despre aplicația
Voice Translator pe care o folosesc eu. Este adevărat că nu cunoaște limba română, dar dacă ești cunoscător de limbă engleză, nu ar trebui să ai absolut nicio problemă, este gratuită și permite traducere de text dar și de voce.
Ce facem într-un oraș nou, ce vizităm?
Păstrând aceeași notă, vă spun că pentru asta există
TripAdvisor. Vă oferă, gratuit, informații despre orice oraș, oricât de mic, cu toate atracțiile turistice din zona și din proximitate, locuri unde să luați masa, baruri, cafenele și cam tot ce aveți nevoie pentru că, așa cum spune compania, există în jur de 100 de milioane de review-uri agregate pe site.
Mai există și alte variante de aplicații care oferă și posibilitatea de a accesa informații și atunci când nu aveți o conexiune la internet, cum ar fi
Tripit și
Triposo.
O aplicație pentru a afla cursul valutar într-o altă țară
Cu siguranță nu vei avea nevoie de această aplicație dacă mergi oriunde în Europa, Statele Unite, Canada. Dar dacă vrei să mergi în China? Sau poate Namibia? Sau la un safari în Kenya? Cele mai bune aplicații pentru această operațiune sunt, fără îndoială
aplicațiile dezvoltate de bănci care permit acces la interfața de online banking și care oferă, de regulă și opțiunea de convertor.
Cum găsești o rețea wireless în afara țării
Wifi Map este o aplicație a tuturor, care te ajută să identifici toate rețelele WiFi din zona ta, listate într-un mod foarte ordonat, în funcție de distanța și locația curentă. Aplicația funcționează foarte simplu și se bazează pe comunicarea tuturor persoanelor care se află într-o anumită zonă, care pot lăsa un comentariu la o rețea WiFi cu parola respectivă. Evident că este posibil ca informațiile să nu fie chiar de ultimă oră, dat fiind că este o aplicație bazată pe interacțiunile utilizatorilor, dar poate fi foarte utilă atunci când vă aflați în altă țară.
Sper ca aceste detalii despre aplicațiile de vacanță să vă fie de folos și vă doresc să aveți doar soare și mult, mult zâmbet!
Toate bune!