Vă prezint în cele ce urmează un review pentru vedeta lunii, Huawei Mate 10 Pro şi concluziile în urma testării lui.
Odată cu trecerea pe locul 2 pe plan mondial în rândul producătorilor de telefoane mobile din punct de vedere al vânzărilor, Huawei lansează
Mate 10 Pro.
Un phablet cu corp de fotomodel.
Pentru cei care nu cunosc denumirea “phablet” este suficient de spus că phablet reprezintă ceva între telefon ÅŸi tabletă, nici prea mare, nici prea mic.
Design
Design-ul telefonului este unul premium , materialele folosite cu precădere fiind
aluminiul ÅŸi sticla. Cele două materiale se completează perfect, încât aproape că nu îÅ£i dai seama unde se termină ecranul ÅŸi unde începe carcasa.
De ce spun totuÅŸi “corp de fotomodel”? Este de ajuns să aruncăm o singură privire la Mate 10 Pro pentru a înÅ£elege.
Dimensiunile telefonului ascund faptul că
ecranul are 6”. Acest lucru este realizat prin utilizarea formatului 18:9 ÅŸi a marginilor aproape inexistente.
Asemenea unui fotomodel, Mate Pro nu este timid ÅŸi nu se teme de pozele la plajă, având certificare
IP67 (30 minute la maximum 1m adâncime).
Iar pentru acel selfie perfect, Mate 10 oferă
blitz pentru camera frontală şi rezoluţie de 8 megapixeli.
Camera foto
Pe spatele telefonului regăsim cele două camere principale în deja cunoscutul tandem monocrom – color. Numărul megapixelilor nu s-a schimbat faÅ£a de P10, având în continuare
12Mpx pentru camera color ÅŸi
20Mpx pentru camera monocrom.
Lentilele camerelor sunt în continuare sub brand-ul
Leica dar de această dată cu o deschidere de f/1.6, fiind singurul telefon cu acest raport. În felul acesta, pe senzor ajunge mai multă lumină atunci când fotografiem în lumină scazută, dar obÅ£inem ÅŸi o separare mai bună a subiectului de fundal.
AplicaÅ£ia camerei îÅŸi face foarte bine treaba, sofware-ul utilizat de Huawei fiind deja matur ÅŸi capabil să obÅ£ină maximul din cele 2 camere principale indiferent dacă sunt utilizate separat sau în tandem.
Tot pe spatele telefonului regăsim ÅŸi senzorul de amprentă care funcÅ£ionează impecabil ÅŸi este poziÅ£ionat în aÅŸa fel încât degetul artător ajunge la el fără nici un efort.
Åži acum, despre punctul forte al acestui telefon - NPU
Mergând înapoi la afirmatia iniÅ£ială, referioare la inteligenÅ£a artificială, ajungem ÅŸi la piesa centrală a acestui telefon ÅŸi componenta care va schimba viitorul telefonului în general.
Mate 10 Pro este primul telefon care foloseÅŸte
NPU – Neural Processing Unit, care, spre deosebire de un procesor clasic, este contruit să gândească, să înveÈ›e È™i să se adapteze.
Ce înseamnă asta? Cele 8 nuclee pot procesa mai repede È™i mai eficient informaÈ›ii folosind astfel mai puÈ›ină baterie fără a sacrifica performaanÈ›a.
Acest lucru este realizat prin
învățarea modului de utilizare: telefonul învață ce aplicaÈ›ii È™i când le utilizezi cel mai des È™i le pregăteÈ™te în avans astfel încât atunci când accesezi, aplicaÈ›ia respectivă se deschide mai repede.
De asemenea, învață modul de accesare a resurselor, mai exact ce resurse sunt necesare pentru aplicaÈ›ie È™i rezervă din timp spaÈ›iul necesar.
Să luăm ca exemplu un joc care consumă 1GB memorie RAM ÅŸi pe care l-am testat cu acest telefon. Telefonul va închide aplicaÈ›iile care nu sunt utilizate în acel moment È™i va aloca din timp memoria pentru aplicaÈ›ia dorită.
Dacă dorim să facem o poză, datorită noului NPU,
telefonul este capabil să distingă care este elementul predominant din cadru și să ajusteze setările.
De exemplu pentru portret va folosi culori mai calde cu separare mai bună a subiectului de fundal. Dacă dorim să fotografiem un text, va ajusta contrastul astfel încât să fie cât mai uÈ™or de citit.
Toate aceste ajustări sunt automate și se produc instantaneu.
Elementele de grafică sunt calculate de un procesor cu 12 nuclee, astfel încât orice joc vei încerca din magazinul de aplicaÈ›ii va rula perfect, fără lag È™i la calitate ridicată a imaginii.
Display
Dacă tot am adus vorba despre calitatea imaginii trebuie să vă spun că ecranul este de tip AMOLED cu rezoluÈ›ie FullHD+, adică 1080 x 2160 pixeli. Culorile sunt satúrate dar în acelaÈ™i timp naturale, iar imaginea foarte clară.
Performanţă
O altă característică interesantă a telefonului este
bateria de 4000mAh care, combinată cu procesorul pe tehnologie 10nm și ecranul AMOLED cu rezoluție FHD+ , oferă o
durată de utilizare de 2-3 zile.
Cât timp am testat telefonul, nu s-a încălzit deloc, ceea ce înseamnă
eficiență atât din punct de vedere al construcÈ›iei cât È™i al consumului.
După o încărcare până la 100% ce a fost realizată în puÈ›in peste 1 oră, am folosit telefonul fără nici o grijă timp de 2 zile, ÅŸi abia în a 3-a zi l-am pus din nou la încărcat.
În concluzie, vă pot spune că am fost cu adevărat impresionat de Mate 10, un telefon “fotomodel” despre care ai impresia că funcÈ›ionează doar cu “apă plată cu lămâie” având în vedere cât de greu se consumă bateria.
Huawey Mate 10 Pro va fi disponibil la Orange, la precomandă începând de astăzi.
Seria de articole Hands - on continuă şi cu alte articole interesante, iar dacă vreţi să fiţi mereu la curent cu tot ce este nou, lasaţi-ne adresa de email şi revenim.