Ce înseamnă, de fapt, responsabilitate social corporatistă (CSR – Corporate Social Responsibility)? Cum și cât de mult ne implicăm? Vă propun să aflăm împreună în cele ce urmează.
Spune-ne, te rog, ce înseamnă responsabilitate socială pentru tine?
Care a fost primul proiect pe care l-ai coordonat?
Ce este #PentruMaine și cum s-a născut acest concept?
Un subiect care știu că îi preocupă pe foarte mulți părinți este cyberbullying-ul. Poți să ne vorbești puțin despre asta? Ce sfaturi ai pentru părinți și copii?
Cyberbullying-ul nu exista atunci când eram eu copil, bineînțeles, pentru că nu exista internet. Este incredibil cum, pe măsură ce societatea se transformă, riscurile și amenințările merg în paralel cu noile oportunități care apar. Tehnologia în sine nu este bună sau rea, este un instrument care servește unui scop – un instrument care ne ajută foarte mult, aș adăuga.
Cyberbullying-ul este reversul medaliei pentru învățarea online a unei limbi străine – sigur că online există oportunități și riscuri, responsabilitatea noastră ca operator este de a crește gradul de conștientizare a clienților asupra amândurora. Cum însă până la o vârstă copiii sunt mai vulnerabili în fața amenințărilor, este rolul părintelui de a se informa și de a comunica clar și deschis către acesta care sunt lucrurile la care trebuie să fie atent. De exemplu, faptul că vorbitul cu persoane necunoscute și insistente este interzis și în mediul online, nu doar atunci când se întâmplă în realitate. Din acest motiv, părinții sunt unii dintre interlocutorii preferați pentru campaniile noastre de CSR - vrem să îi ajutăm să vadă beneficiile din online, dar și să fie precauți cu ce poate fi periculos pentru copilul lor.
Pentru cei care vor să se implice mai mult și care ar vrea să ajute, poți să le spui cum ar putea să facă asta? Care este primul pas?
Sunt multe moduri prin care fiecare dintre noi poate contribui mai mult și cred că cel mai bun punct de pornire este chiar persoana proprie, iar tehnologia ajută mult în drumul fiecăruia spre performanță. Informează-te din surse sigure pentru a-ți menține judecata limpede, păstrează un echilibru între timpul în online și cel în offline, fii mai grijuliu cu mediul înconjurător – iar pentru toate acestea există aplicații gratuite de smartphone care te pot ajuta. Apoi, găsește acea cauză care este importantă pentru tine și înscrie-te ca voluntar într-o organizație – chiar și o dată pe an, pe timpul verii, dacă participi la o acțiune în folosul celorlalți și te vei simți extraordinar după. Avem o platformă online, care conectează fundații cu voluntari – invităm organizațiile să ne trimită acțiunile lor pentru care au nevoie de participanți. Mai mult decât atât, există mecanisme de debit direct și de donații prin SMS pentru asociații și fundații, soluții care sunt foarte ușor de activat și la îndemâna oricui.
Mai multe informatii despre programele Orange de responsabilitate socială se găsesc aici, iar pentru mai multe detalii ne puteti scrie la csr@orange.ro
Îți mulțumesc, Mădălina, că ai împărtășit cu noi experiențele tale pentru că, nu-i așa, tehnologia de azi ne ajută să construim un viitor mai bun.
Iată și un scurt video foarte sugestiv despre ce înseamnă să fii responsabil.
#PentruMâine!
Să aveți spor în toate!
Legal disclaimer
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu faca parte din oferta comercială curentă Orange. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.