×

Ce sunt zonele tarifare și ce țări include fiecare dintre ele?

O zonă tarifară este compusă din mai multe țări pentru care se aplică aceeași taxare (în roaming).

În acest moment, în afară de Spațiul Economic European (format din țările membre ale Uniunii Europene + Norvegia, Islanda și Lichtenstein), mai există alte patru zone tarifare. În Broșura de tarife și servicii, în secțiunea Roaming, găsești lista țărilor incluse în fiecare dintre ele.

Atunci când vizitezi țări din aceeași zonă tarifară se aplică aceeași taxare pentru toate și poți consuma din beneficiile aceleiași opțiuni / aceluiași pachet. În schimb, când vizitezi țări din zone tarifare diferite, vei fi tarifat diferit pentru fiecare dintre ele și nu vei putea consuma din beneficiile aceleiași opțiuni / aceluiași pachet.

De exemplu, dacă vei călători cu mașina și treci prin Bulgaria, Turcia, Egipt și Irak, vei fi tarifat astfel:

  • în Bulgaria vei consuma din beneficiile naționale din abonamentul tău pentru că face parte din Spațiul Economic European
  • în Turcia și Egipt se vor aplica tarifele standard din zona 1 sau consumi din beneficiile aceleaiși opțiuni de roaming – dacă activezi una
  • în Irak se aplică tarifele standard sau activezi o altă opțiune de roaming, pentru zona 3

 

Ți-a fost de ajutor informația?
2 din 3 de persoane au considerat că acest articol a fost util

Caută răspunsul la întrebarea ta și discută cu membrii comunității


În Comunitatea Orange găsești răspunsuri oferite de clienți, participi la discuții și faci schimb de idei și experiențe.

Întreabă comunitatea Contactează-ne