×

Review-uri Xiaomi Redmi Note 10 5G

3 reviews

LC

Laura Cojocaru

Am jucat NEED FOR SPEED cu detaliile pe HD și High, iar fluența a fost la locul său, fără să se supraîncălzească (sesiune de 60 minute ce a consumat doar 10% din energia stocată în acumulator). S-a comportat exemplar, de parcă nu aveam un smartphone cu doar 4GB RAM.  Asta arată și cât contează să ai un chipset cu nuclee pe ARM Cortex-A76 și tehnologie de litografiere pe 7nm. S-a comportat în jocuri precum smartphone-urile cu preț și de 2 ori mai mare. M-a impresionat fluența dată în joc. Asta și pentru că discutăm de un smartphone cu preț de 8 – 900 lei în configurația cu stocare mai mică.  Viteza in retea 4G ( 5G nu este disponibila peste tot ) excelenta, download foarte rapid la fisiere destul de mari. Accesarea paginilor de internet este foarte rapida, fara intreruperi sau timp lung de asteptare pentru incarcare. Reteaua Orange chiar este nr 1 in Romania, fara a peria pe cineva.Semnal in 90% din locurile pe care le-am vizitat ( nimeni nu are 100% acoperire ). Xiaomi Redmi Note 10 5G este un smartphone ce punctează bine la raportul preț / specificații / experiență de utilizare. Chipsetul MediaTek Dimensity 700 5G îl ajută să fie sprinten, chiar și în task-urile ce necesită putere de procesare, chiar și cu doar 4 GB RAM. Pentru cineva care ar dori un telefon 5G ieftin, asta e .

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

LC

Laura Cojocaru

Xiaomi Redmi Note 10 5G are un ecran de 6.5 inch, cu un punch-hole destul de mic. Conform site-urilor de specialitate, redmi note 10 5G are urmatoarele specificatii cand vine vorba de ecran : IPS de 6.5 inci cu rezoluție FHD+ (când majoritatea competitorilor îți aduc maxim HD+), luminozitate tipică de 400 nits și maximă de 500 nits (nu-i mare diferență), rată de refresh la 90Hz. Culorile sunt plăcute,răspunde prompt comenzilor date, are folie de plastic aplicată din fabrică. Am descarcat un joc din magazinul play, Need for speed, si mi-a placut foarte mult cum se vedeau toate detaliile din joc, luminozitatea foarte ok. Despre ecran mai pot spune ca are o luminozitate maxima de 500 niti, ceea ce este o valoare decenta. Apoi, display-ul poseda tehnologie AdaptiveSync, care ajusteaza refresh-ul in functie de continut (90Hz pentru scrolling/gaming, 60Hz pentru video streaming, 50Hz pentru imagine statica si 30Hz pentru video playback). Legat de afisaj, are format 20:9, 2400×1080 pixeli, 405PPI, perforatie sus pe mijloc si rata contrast de 1500:1. Per total, putem spune ca display-ul este perfect decent. La cateva vizionari de videoclipuri, panoul e cam întunecat, luminozitatea e scăzută, devine gri atunci când înclini telefonul pe orizontală şi verticală, deci unghiurile de vizualizare sunt slabe, culorile arată realist, sunt calibrate bine, contrastul e slab la soare, nu distingi mare lucru.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

LC

Laura Cojocaru

Am testat camera in paralel cu un Samsung S21 5G si un Xiaomi Redmi note 9 pro.Am sa fac comparatie doar intre modelele Xiaomi.Pozele facute cu camera principala de pe Redmi note 10 imi par clare, culorile foarte vii si am fost placut surprins. Pe camera secundara, am vrut sa fac un selfie, dar din pacate, sper sa fie doar la telefonul pe care l-am primit eu, se vedea putin in ceata pe margini ( si nu era pe modul " portret " ). Am facut poze si pe timp de zi si noaptea. Ziua, asa cum am mentionat si mai sus, poze foarte reusite. Noaptea sunt ok pozele, depinde daca alegi HDR sau AI inainte de a face poza. Le-am testat pe amandoua si setat pe HDR imi par mai clare fata de setarea pe AI. Per total, camera principala isi face treaba foarte foarte bine si cea secundara foarte multumit daca e setat pe portret. Cum am mentionat si la inceput, am facut comparatie intre redmi note 10 si redmi note 9 pro.Camera de pe note 10, chiar daca este un telefon mai nou, este mai slaba decat cea de pe note 9 pro: Camera note 9 pro : - 64 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.72", 0.8µm, PDAF 8 MP, f/2.2, 119˚ (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm 5 MP, f/2.4, (macro), AF 2 MP, f/2.4, (depth) Camera note 10 5g : - 48 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF 2 MP, f/2.4, (macro) 2 MP, f/2.4, (depth) Nu sunt un profesionist in detalii tehnice sau sa fac setari pro, deci parerea mea e a unui simplu utilizator a camerei de pe acest telefon.

Fisiere incarcate

Nici un fisier incarcat...

302 Found

Found

The document has moved here.

302 Found

Found

The document has moved here.

302 Found

Found

The document has moved here.