×

Accesează
contul existent

Evenimente azi

Orange Evenimente azi

22.02.2025 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

22.02.25

Timisoara Music Awards 2025 anunta cu entuziasm prezenta unuia dintre cei mai apreciati DJ-i si producatori ai scenei internationale: Aaron Sevilla! Intre 23 si 25 mai 2025, la Muzeul Satului Banatean, festivalul va aduce un lineup spectaculos, iar Sevilla va fi unul dintre artistii care vor electriza publicul cu seturi vibrante si pline de energie. Ajuns la cea de-a treia editie, Timisoara Music Awards reuneste peste 60 de artisti si DJ-i celebri, inclusiv invitati speciali de la Tomorrowland, pe 4 scene distincte. Festivalul promite o experienta de neuitat pentru iubitorii de muzica electronica, pop, hip-hop si rock, transformand Timisoara intr-un epicentru al distractiei timp de 3 zile incendiare.

22.02.25

Ibrahim Maalouf, Kokoroko, Bireli Lagrene si Alabaster DePlume se numara printre artistii confirmati la editia a 13-a a festivalului Jazz in the park, care va avea loc in perioada 6-8 iunie 2025 la Cluj-Napoca. Organizatorii au anuntat ca festivalul isi schimba data in calendarul de evenimente si va fi organizat la inceputul verii, in 6-8 iunie 2025, tot in Parcul Etnografic "Romulus Vuia" din Cluj-Napoca. Jazz in the Park este un daytime festival - incepand cu aceasta editie, festivalul isi propune sa nu fie unul la care participantii sa vina doar seara, avand mai multe activitati inca de la primele ore ale zilei.

22.02.25

Expozitia "Tidal Wave. 1 august 1943", la Muzeul National de Istorie a Romaniei, in perioada 12 decembrie 2024 - 9 martie 2025. Misiunea de bombardament "Tidal Wave" din 1 august 1943 a fost si va ramane un moment de maxima inclestare intre fortele militare combatante de pe teritoriul Romaniei din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In aceasta misiune au fost implicate, din partea Fortelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, un numar de 162 de bombardiere B-24 D Liberator, dintre care 35 au fost doborate pe teritoriul Romaniei, fiind misiunea cu cele mai multe Medalii de Onoare acordate de catre Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In egala masura, eroismul si priceperea tunarilor si pilotilor romani, cat si germani au decis soarta acestei misiuni. Expozitia "Tidal Wave. 1 august 1943" abordeaza subiectul cu precadere din punct de vedere tehnic, dar are si rolul principal de restaurare a memoriei colective.

23.02.25

Muzeul National de Arta al Romaniei in parteneriat cu Asociatia "Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei" prezinta in perioada 10 noiembrie 2024 - 23 februarie 2025 expozitia Dissonance - Platform Germany #3. Expozitia reuneste 75 de lucrari de arta contemporana in tehnici diverse realizate de 43 de artisti internationali nascuti dupa anul 1972, care traiesc si lucreaza in Germania. Punctul de plecare a fost publicatia Dissonance - Platform Germany, autori Christoph Tannert si Mark Gisbourne (DVC, Berlin, 2022), ce ofera o privire de ansamblu asupra diferitelor abordari si strategii artistice, cu precadere picturale, aparute in Germania in ultimele trei decenii.

23.02.25

In perioada 13 decembrie 2024 - februarie 2025, Muzeul ASTRA propune familiilor cu copii si adultilor o activitate de hranire a pasarilor salbatice din muzeu. La intrarea principala, va asteapta pungute cu seminte si un pliant cu stikere, care contine informatii interesante si diverse despre pasari, plus o harta cu amplasarea hranitorilor. Intr-un mod jucaus, copiii afla noi informatii despre pasari si de ce anume este importanta hranirea lor pe timpul iernii. Informatiile, alaturi de sarcinile interactive din pliant le vor solicita atentia si spiritul ludic, toate acestea stand la baza unei vizite inedite si educative in Muzeul ASTRA. Adultii vor primi un flyer cu o harta unde se poate vedea amplasarea hranitorilor.

23.02.25

Rasucirea. Triumful provinciei, amurgul imperiilor este a doua etapa a unui proiect de cercetare de lunga durata, initiat odata cu Rasucirea. 5 niveluri pentru edificarea Banatului etern (Kunsthalle Bega, Timisoara, 2023-2024). Expozitia poate fi vizitata in perioada 13 iunie 2024 - 13 aprilie 2025 la Muzeul National de Arta Contemporana. O cercetare complexa a istoriei culturale si vizuale a motivului alegoric al rasucirii, proiectul isi are originea intr-o lectura reiterata a alegoriei platonice a Pesterii, acea actiune de dubla "rasucire a sufletului": o miscare deopotriva spirituala si fizica, exprimata in aceasta expozitie prin dimensiunile sale figurative, morfologice, corporale si simbolice. Conceptul este ilustrat printr-un ansamblu neconventional de arheologie, arte decorative, imbracaminte, produse etnografice si produse industriale de masa care stabilesc dialoguri semnificative cu lucrari de arta contemporana din colectia Muzeului National de Arta Contemporana si din colectii private.

25.02.25

Muzeul National de Arta al Romaniei in parteneriat cu Asociatia "Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei" prezinta in perioada 10 noiembrie 2024 - 23 februarie 2025 expozitia Dissonance - Platform Germany #3. Realizata cu sprijinul Kunstlerhaus Bethanien Berlin, expozitia Dissonance - Platform Germany #3 reuneste 75 de lucrari de arta contemporana in tehnici diverse realizate de 43 de artisti internationali nascuti dupa anul 1972, care traiesc si lucreaza in Germania. Punctul de plecare a fost publicatia Dissonance - Platform Germany, autori Christoph Tannert si Mark Gisbourne (DVC, Berlin, 2022), ce ofera o privire de ansamblu asupra diferitelor abordari si strategii artistice, cu precadere picturale, aparute in Germania in ultimele trei decenii.

25.02.25

Vizitatorii expozitiei "Grecii de peste mari. Vase cu figuri rosii din Etruria si Magna Grecia", deschisa in perioada 31 octombrie 2024 - 18 mai 2025, la Palatul Culturii din Iasi, vor avea ocazia sa admire o piesa cu valoare istorica exceptionala: coiful corintic din bronz. Descoperit intamplator in 2014 in albia raului Siret, pe raza comunei "Alexandru Ioan Cuza", judetul Iasi, si recuperat de Inspectoratul Judetean de Politie Neamt in anul 2021, cand a intrat in custodia Complexului Muzeal National "Moldova" Iasi, coiful de tip corintic poate fi datat in prima jumatate a secolului V a. Chr.

25.02.25

Expozitia "Luminile lui Caravaggio", in perioada 16 Noiembrie 2024 - 28 februarie 2025, Galeria Ioachim Miloia a Palatului Baroc, Muzeul National de Arta Timisoara. Expozitia are in vedere prezentarea in premiera in Romania a unei picturi originale de Caravaggio realizata in 1597, acompaniata de lucrari semnate de artisti din aria sa de influenta, precum: Lorenzo Lotto, Juseppe Ribera, Gian Battista Caracciolo, Dirck van Baburen, Mattia Preti, Gerrit Van Honthorst, etc. Alaturi de pictura lui Caravaggio si de reprezentantii stilului "caravaggesc", publicul va avea oportunitatea de a descoperi un dialog vizual intre doua colectii dintre care se distinge o lucrare de inspiratie caravaggesca din colectia de arta europeana fondata de Ormos Zsigmond, in 1872.