×

Accesează
contul existent

Evenimente azi

Orange Evenimente azi

16.04.2025 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

16.04.25

Vizitatorii expozitiei "Grecii de peste mari. Vase cu figuri rosii din Etruria si Magna Grecia", deschisa in perioada 31 octombrie 2024 - 18 mai 2025, la Palatul Culturii din Iasi, vor avea ocazia sa admire o piesa cu valoare istorica exceptionala: coiful corintic din bronz. Descoperit intamplator in 2014 in albia raului Siret, pe raza comunei "Alexandru Ioan Cuza", judetul Iasi, si recuperat de Inspectoratul Judetean de Politie Neamt in anul 2021, cand a intrat in custodia Complexului Muzeal National "Moldova" Iasi, coiful de tip corintic poate fi datat in prima jumatate a secolului V a. Chr.

16.04.25

Timisoara Music Awards Festival 2025 (23-25 mai) aduce in premiera in Romania vocea iconica a muzicii EDM, Zara Taylor. Artista canadiana va incanta publicul cu piese de pe albumul sau de colectie, The Best of Zara Taylor, o calatorie sonora globala ce imbina influente din Orientul Mijlociu, Asia, Europa de Vest si de Est. Cu peste 150 de milioane de vizualizari pe YouTube si hituri precum Lost, alaturi de Roger Shah, Zara Taylor este o prezenta emblematica in muzica trance. iubitorii muzicii electronice. Ajuns la cea de-a treia editie, Timisoara Music Awards reuneste peste 60 de artisti, pe 4 scene diferite muzical. Iata cativa artisti confirmati: Aurora Electronica Stage - Aaron Sevilla, Adrian Saguna, Adrian Sasu, Andy Chiles, Arias, DJ Broklyn, Exob, Gyo Gee, Kp London, MC Steliano, Mihai Tamas, Mirel Cipu, Pete Ellement, Roger Shah, Sean Norvis, Sloupi, Sunlounger. Retro Beats Stage - La Bouche, No Mercy, 666, Sean Finn, Geo da Silva, DJ Sniper, DJ Benito, Dan Stanciu, Euphoria Cover Band.

16.04.25

Cea de-a 24-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (13 - 22 iunie 2025, Cluj-Napoca) va fi gazda unui eveniment care reuneste filmul si muzica intr-o experienta unica: Amadeus LIVE. Dupa reprezentatii la New York Philharmonic si la Royal Albert Hall Londra, filmul Amadeus (r. Milos Forman, 1984) despre viata si opera lui Wolfgang Amadeus Mozart va fi proiectat la TIFF, iar coloana sonora va fi asigurata de Orchestra Operei Nationale Cluj-Napoca sub conducerea dirijorului olandez Ernst van Tiel cu participarea extraordinara a Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", dirijor Anna Ungureanu. Evenimentul, care marcheaza si 40 de ani de la lansarea filmului, va avea loc duminica, 22 iunie, incepand cu ora 18:00, la BT Arena.

16.04.25

Expozitia "Cerul, Pamantul si Cuvantul. O retrospectiva Virginia Baz Baroiu" la Muzeul National de Arta Timisoara (10 aprilie - 28 iulie 2025). Aceasta expozitie de amploare aduce in prim-plan opera uneia dintre cele mai longevive artiste din Banat, punand in valoare atat creatiile sale, cat si contributia sa esentiala la viata artistica din Romania. Selectia curatoriala din cadrul expozitiei propune o incursiune in universul artistic al Virginiei Baz Baroiu, incluzand lucrari din colectii publice si private, precum si din patrimoniul Muzeului National de Arta Timisoara.

17.04.25

Expozitia tematica "Portretul: Imagine si Oglindire", la Palatul Sutu (28 noiembrie 2024 - 31 august 2025). Practicat inca din Antichitate, portretul ocupa un loc ambiguu in ierarhia genurilor. De-a lungul istoriei, reprezentarile fizionomice in arta s-au indepartat voit de realism; portretistica imperiala a fost de multe ori idealizata, iar artistii au optat de multe ori pentru stilizarea trasaturilor. In Renastere, figura umana a prezentat un interes crescut pentru artisti, perioada in care portretul atinge maturitatea. Portretul a suscitat interesul pictorilor romani inca de la inceputul secolului al XIX-lea, traditia occidentala facandu-si simtita prezenta si pe meleagurile romanesti. Expozitia "Portretul: Imagine si Oglindire" are cel putin doua maniere de a fi explorata. Pe de o parte avem linia verticala a cronologiilor de reprezentare a portretului. Pe de alta parte, avem o linie orizontala de reprezentare a portretului, si anume unul imaginat, ideal, de la tiparul canonic la abstractizarile contemporane.

17.04.25

Expozitia Geografii Imaginare a artistei Miruna Hasegan, Muzeul Hartilor, Bucuresti, in perioada 8 martie - 4 mai 2025. Geografii Imaginare cuprinde o serie de lucrari de arta textila realizate in perioada 2023-2024. Este o incursiune artistica in spatii simbolice, teritorii afective si harti ale memoriei, in care semnificatia si estetica joaca un rol important. Expozitia reuneste o serie de lucrari realizate prin tehnici mixte: text, colaj textil, pictocolaj si obiecte de arta. Pictocolajul reprezinta un termen special, care ii defineste arta - un mediu al interogatiilor existentiale in care se speculeaza despre nasterea lumii, despre tensiune estetica dintre scop si devenire, in care "textul" si "textilul" devin metode de inregistrare ale acestor intrebari

17.04.25

The Motans - Grand Concert, Arenele Romane, Bucuresti, vineri, 13 iunie 2025.

18.04.25

Expozitia "Atena Simionescu Herbarium", la Muzeul National Cotroceni, in perioada 28 februarie - 27 aprilie 2025. Expozitia celebreaza activitatea creatoare a artistei Atena Simionescu, incluzand lucrari de gravura si tehnici mixte din ciclurile Herbarium, Omul, Personaje sau Gradini suspendate. Evenimentul de vernisare a evidentiat componenta educationala a activitatii artistei prin amenajarea unui laborator expozitional in cadrul caruia au fost prezentate lucrari din proiectele sale universitare, precum si materiale utilizate in procesul de gravare.

18.04.25

Muzeul de Arta Recenta prezinta colectia sa de arta contemporana internationala (13 februarie-25 mai 2025). All Our Todays aduce in premiera in Romania colectia de arta contemporana internationala a Muzeului de Arta Recenta, intr-o expozitie de grup ce reunest artisti de renume care au modelat intelegerea noastra asupra artei contemporane. Peste 50 de artisti internationali, printre care Giorgio de Chirico, Lucio Fontana, Antony Gormley, Bridget Riley si altii, din peste 20 de tari, ale caror lucrari de arta le regasesti la MOMA sau Pompidou, sunt acum prezenti in expozitia All Our Todays. All Our Todays inseamna peste 60 de lucrari internationale din colectia de arta contemporana a muzeului ce sunt prezentate sub bagheta curatoarelor Dr. Flavia Frigeri si Ioana Iuna Serban.