×

Stiri

Botosani: Mash-uri tricolore si carti dedicate Unirii, cumparate cu 2 zile inainte de Ziua Nationala

Botosani: Mash-uri tricolore si carti dedicate Unirii, cumparate cu 2 zile inainte de Ziua Nationala

Carti dedicate Unirii, tablouri, plachete si mash-uri tricolore sunt achizitionate de Consiliul Local Botosani cu doar doua zile inainte de Ziua Nationala, dupa ce, joi, in sedinta ordinara, a fost alocata suma de 50.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii municipali din Botosani au aprobat, cu doua zile inainte de Centenar, alocarea unei sume de 50.000 de lei pentru cumpararea unor carti, a unui tablou, a unor plachete si a unui drapel de mari dimensiuni, toate dedicate Centenarului. Totodata, s-a alocat si o suma de 5.000 de lei pentru organizarea unui spectacol al etniilor, in contextul aniversarii Centenarului Marii Uniri.

Proiectele, initiate de primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, au fost aprobate de consilierii municipali, in sedinta de joi.

Conform proiectelor de hotarare, consilierii au aprobat alocarea sumei de 3.300 de lei pentru achizitionarea unui numar de 100 de exemplare din cartea „Pagini din Istoria Romaniei in context european”, a autorului Laurentiu Maftei.

„Cartea constituie o istorie a sacrificiului suprem al inaintasilor nostri pe campul de lupta fara de care astazi nu eram impreuna pe acest pamant strabun” se arata in proiectul adoptat de consilierii municipali.

Totodata, acestia au aprobat si achizitionarea unui numar de 150 de exemplare din cartea „Biserica stramoseasca si Marea Unire”, autor fiind preotul paroh Ioan Iordache, pentru achizitia acestei carti fiind aprobata suma de 3.000 de lei.

„Cartea se inscrie in calendarul evenimentelor prilejuite de sarbatorirea Centenarului Marii Uniri evocand aportul Bisericii Ortodoxe din cele doua judete - Botosani si Dorohoi la realizarea Marii Uniri”, se arata in raportul adoptat joi de consiliul local.

Totodata, alesii au aprobat si alocarea unei sume de 20.000 de lei pentru achizitionarea unui numar de 100 de plachete dedicate Centenarului Marii Uniri si pentru organizarea unei ceremonii de decernare a acestor plachete.

„Aceste plachete vor contine un mesaj legat de evenimentul sarbatorit, respectiv un citat al marelui istoric Nicolae Iorga privind actul Unirii si vor fi inmanate unui numar de 100 de persoane din municipiul Botosani, reprezentative. Prin acest demers se are in vedere recunoasterea aportului adus de membrii comunitatii la dezvoltarea orasului si la promovarea imaginii municipiului Botosani”, se arata in proiectul adoptat.

De asemenea, 5.000 de lei vor fi folositi, conform deciziei consilierilor, pentru achizitionarea unui tablou reprezentand Hora Triumfala, a autorului Relenschi Daniel Andrei, opera dedicata aniversarii Centenarului Marii Uniri.

Tabloul are o dimensiune de 80 x100 cm, este pictat in ulei si reprezinta o hora traditionala manifestata in fata Arcului de Triumf din Botosani, constructie de lemn pe baza de caramida in onoarea Regelui Carol I al Romaniei.

Dupa achizitie tabloul va fi amplasat la sediul Primariei pentru a fi admirat de cetatenii municipiului Botosani.

Achizitia unui mesh tricolor, care va fi amplasat pe sediul Primariei municipiului Botosani, a fost un alt proiect de hotarare adoptat de consilierii din Botosani. Pentru cumpararea si montarea acestuia s-a alocat suma de 14.000 de lei. Mesh-ul va avea o dimensiune de 6 x 33,5 metri.

Consiliul Local Botosani a aprobat si un alt proiect privind alocarea unei sume de 5.000 lei in vederea finantarii unui spectacol pentru aniversarea Unirii, la care participa ansambluri de dansuri armenesti, italienesti, poloneze, ucrainiene, maghiare si rome.

Articole asemanatoare