Potrivit legendei, la anul 1431 se nastea in cetatea Sighisoarei de pe malul Tarnavei Mari domnitorul Vlad Tepes, care a domnit apoi in Tara Romaneasca in anii 1448, 1456-1462 si 1476. Vlad Tepes, fiul lui Vlad Dracul, a locuit in cetate pana in anul 1436, cand tatal sau a devenit domn al Tarii Romanesti si s-a stabilit la Curtea domneasca din Targoviste.
Cetatea Sighisoarei a fost construita in secolul al XII-lea de catre sasi, avand numele de Castrum Sex, si este locuita si in zilele noastre. Cetatea este inconjurata de ziduri care in unele locuri ajung la intaltimea de 14 m, construite ca o protectie impotriva atacurilor turcesti. Din cele 14 turnuri pe care le-a avut, doar noua se mai pastreaza si acum. Fiecare turn apartinea unei bresle: cea a cojocarilor, a macelarilor, a tesatorilor, a croitorilor, a fierarilor, a cizmarilor, etc. Dintre toate acestea se impune privirilor Turnul cu ceas, care este considerat simbolul Sighisoarei.
Ridicat in secolul XIV, cu scopul de a apara poarta principala a Cetatii, Turnul cu ceas a servit si ca sediu al Primariei pana in anul 1556. Ceasul a fost construit in Elvetia si este decorat cu sapte figurine cu o inaltime de 0,8 m - cei sapte zei pagani patroni ai zilelor saptamanii: Diana (luni), Marte (marti), Mercur (miercuri), Jupiter (joi), Venus (vineri), Saturn (sambata) si Soarele (duminica).
In Cetatea Sighisoarei au loc numeroase evenimente de-a lungul anului: concerte, expozitii, targuri si, nu in ultimul rand, Festivalul anual "Sighisoara Medievala".
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor