×

Accesează
contul existent

Stiri

Proiectul "Centenart - 100 de ani de identitate", lansat la ICR Bucuresti

Proiectul "Centenart - 100 de ani de identitate", lansat la ICR Bucuresti

Proiectul "Centenart - 100 de ani de identitate" va fi lansat pe 25 octombrie, de la ora 17.30, in Sala Mare a Institutului Cultural Roman (ICR) din Bucuresti si incearca sa aduca in prim-planul discutiei artisti din generatii diferite, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Proiectul are ca tema celebrarea a o suta de ani de la infiintarea statului roman modern, prin redefinirea identitatii artistice, personale si nationale si are in vedere participarea unui numar important de artisti din toate generatiile, de la tineri masteranzi la artisti consacrati.

Uniunea Artistilor Plastici din Romania si Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, vor prezenta cu aceasta ocazie albumul-carte-obiect, care cuprinde 41 de gravuri originale, realizat integral manual cu sprijinul profesorilor si studentilor de la universitate.

In cadrul evenimentului va avea loc o prelegere sustinuta de Calin Stegerean si Ovidiu Croitoru, profesori la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, despre reafirmarea rolului tehnicilor traditionale ale gravurii in arta contemporana.

Proiectul continua cu expozitia "Centenart - 100 de ani de identitate", deschisa din 27 octombrie la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, sub coordonarea Ancai Boeriu.

Articole asemanatoare