Trei viziuni ale aceleiasi povesti, vazuta de fiecare data de un alt personaj - doi barbati si o femeie - cu frustrarea sexuala drept numitor comun. Intr-un orasel de provincie de la granita cu Iugoslavia o trupa de teatru vine in turneu. Cristina (Nathalie Bonnifay) se viseaza actrita, se indragosteste de actorul Dino (George Alexandru), dar trebuie sa se casatoreasca cu Horatiu (Marius Stanescu), care face armata in acelasi oras.
Filmul este conceput in 3 parti: Eleva; Actorul; Soldatul.
Acesta este filmul care a spart gheata dupa revolutie, aducand nu numai un nume nou printre realizatoriii de film, ci si un suflu modern, plin de inventivitate si nerv. Tanarul regizor isi compune subiectul filmic din trei povesti cu destine ce ajung sa se intretaie. O eleva, un actor semiratat si un recrut cu aspect ingrat jinduiesc unul dupa celalalt, iar pasii lor de eroi obositi traverseaza filmul, intr-un vartej de gaguri. Rasul exploziv se gatuie din cauza emotiei nu de putine ori. Insa cel care avea sa fie pionierul Noului Val Romanesc, Nae Caranfil, nu isi propune neaparat o satira sociala. Accentul cade mai cu seama pe psihologia protagonistilor, cu bune si cu rele, privita cu o tandrete ironica - ceea ce va deveni doar peste cativa ani marca regizorului. Debutul de fata se recomanda in primul rand prin excelenta scriiturii.
Premiul ACIN pentru debut si scenariu, Marele Premiu al festivalului de la film de la Bratislava, Premiul Special al Juriului la festivalul de film de la La Baule, Premiul Criticii ''Michel Perez'' la festivalul de film de la Montpellier, fiind totodata selectionat la festivalul de laCannes, sectiunea ''Quinzaine des realisaturs''.