×

Accesorii

Intel recunoaste problemele de stabilitate ale procesoarelor Core din generatiile 13 si 14. Care...

Intel recunoaste problemele de stabilitate ale procesoarelor Core din generatiile 13 si 14. Care este cauza si cum va fi rezolvata problema

23.07.2024, 13:33 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In primavara acestui an, Intel a facut declaratii oficiale legate de problemele de stabilitate intalnite de utilizatori la procesoarele Core din generatiile a 13-a si a 14-a. In luna mai, Intel afirma ca neplacerile intalnite de posesorii acestor procesoare erau cauzate de profilurile incorecte incluse in BIOS-urile placilor de baza dedicate acestor cipuri.

Din pacate, in ciuda actualizarilor acestor BIOS-uri, problemele au persistat, fiind scoase in fata chiar si de companii producatoare de jocuri, care s-au plans ca nu pot gazdui serverele dedicate pentru aceste jocuri din cauza problemelor omniprezente cu aceste tipuri de procesoare Intel.

Dupa cateva luni de liniste, Intel revine cu o noua explicatie oficiala: pe baza analizelor extinse ale procesoarelor Intel Core de generatie 13 si 14 returnate de clienti, s-a ajuns la concluzia ca voltajul de functionare ridicat cauzeaza aceste probleme de stabilitate.

Conform Intel, o eroare intr-un algoritm microcod duce la cererile unor valori incorecte de voltaj de catre procesor. Intel pregateste un patch microcod pentru a corecta aceasta problema, acesta urmand sa treaca prin multiple scenarii de testare a stabilitatii procesoarelor Core de generatia 13-a si a 14-a inainte de a fi lansat. Astfel, Intel urmareste ca acest patch sa fie disponibil pentru partenerii hardware de la mijlocul lunii august.

Pentru a se asigura ca acest patch va corecta toate problemele raportate de utilizatori, Intel isi indeamna toti clientii care se lovesc de aceste inconveniente de stabilitate ale procesoarelor Core de generatie 13 si 14 sa contacteze serviciul de Customer Support al companiei pentru a primi asistenta adecvata.

Sursa: Darkside of Gaming

Articolul Intel recunoaste problemele de stabilitate ale procesoarelor Core din generatiile 13 si 14. Care este cauza si cum va fi rezolvata problema apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare