×

Accesorii

Moto Buds+ Review: casti in-ear cu dotari de top, dar nu pentru toata lumea

Moto Buds+ Review: casti in-ear cu dotari de top, dar nu pentru toata lumea

21.05.2024, 15:59 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Eforturile celor de la Motorola de a fi perceputi drept un brand "cu greutate" in domeniul telefoanelor mobile inteligente este mai mult decat evident. Noua serie Edge 50 atrage atentia prin constructie premium si dotari de memorie si stocare peste ofertele concurentei, iar Edge 50 Pro chiar ridica etalonul pentru smartphone-urile din gama medie, oferind incarcare foarte rapida, camera telephoto cu zoom optic 3x sau rezistenta la apa si praf certificata IP68. In aceste conditii, pentru a complementa imaginea buna a telefoanelor companiei, Motorola trebuia sa ofere si accesorii de calitate pentru acestea. Iar o astfel de initiativa este reprezentata de noile casti true wireless Moto Buds+.

Acestea se instaleaza in varful ofertei celor de la Motorola din acest domeniu, fiind dotate cu mai toate caracteristicile pe care o pereche premium de casti in-ear true wirless ar trebui sa le aiba: calitate buna a sunetului, autonomie pe masura, anularea activa a zgomotului (ANC), suport pentru audio Hi-Res, incarcare wireless, ba chiar si head tracking pentru continutul codat Dolby Atmos, atunci cand le cuplati cu un telefon Motorola. Nu in ultimul rand, Motorola are un parteneriat cu Bose pentru aceste casti, insa as fi ipocrit daca as caracteriza asocierea cu acest brand, in cazul de fata, drept mai mult decat o miscare "de imagine".

thumbs

Sa trecem insa la castile propriu-zise: modelul sosit la test este cel de culoare "Beach Sand", un crem oarecum discret, insa cu accente glossy mai ales pe buds-uri. Atat acestea, cat si carcasa sunt construite dintr-un plastic cu o textura distinctiva, ce da impresia de aderenta, si stau bine in mana, fara sa alunece. Pe langa carcasa si buds-urile, in ambalajul produsului mai regasim si un foarte scurt cablu de incarcare USB-A la USB Type-C (il puteti ignora si folosi incarcatorul de telefon sau un pad de incarcare wireless), precum si "capacele" de silicon de marimile S si L (cele M sunt deja instalate), pentru o potrivire cat mai buna in cazurile cat mai multor tipuri de urechi.

Totusi, personal, am simtit atat "capacelele" M, cat si cele L, cam mici pentru urechile mele. Desi testul integrat in aplicatia dedicata castilor, despre care vom discuta un pic mai tarziu, a indicat potrivirea perfecta a castilor in urechi in ambele cazuri, am ramas mereu cu impresia ca Moto Buds+ nu "imi vin" la fel de fix precum alte casti de acest gen.

thumbs

Sunet puternic si de calitate, daca modifici EQ-ul

In schimb, cuplarea castilor cu un telefon Android recent este o chestiune de-a dreptul banala: este suficienta deschiderea capacelului carcasei, iar mesajul de a conecta Moto Buds+ la telefon apare pe ecranul acestuia. Pentru un iPhone, procesul este o idee mai complicat, fiind nevoie sa folositi butonul dedicat de "pairing" de pe carcasa si apoi sa selectati produsul din meniul Bluetooth al telefonului.

Odata parcursi acesti pasi de inceput, apare cel mai mare semn de intrebare: cum se aud Moto Buds+? Pot sa va spun inca de la inceput ca, daca bass-ul este principala voastra prioritate atunci cand ascultati muzica si vreti sa va plezneasca capul de la frecventele joase, acestea nu sunt castile pe care le cautati. Dimpotriva, Moto Buds+ au un sunet mult mai clar, mai neutru, aducandu-mi aminte mai degraba de monitoarele in-ear decat de casti pentru utilizatorul de rand. Pana si eu, care nu sunt neaparat un fan al bass-ului asurzitor, am fost un pic deranjat de "timiditatea" redarii bass-ului pe aceste casti. Acesta exista, se aude, insa undeva mai in spate si oarecum unidimensional, cedand prim-planul celorlalte frecvente.

thumbs

Din fericire, aplicatia dedicata Moto Buds a sarit in ajutor, oferind setarile de EQ necesare pentru a corecta acest neajuns, in cazul in care, conform preferintelor personale, il considerati un neajuns. Mai exact, folosind preset-ul de Bass al acestui EQ, am avut senzatia ca am "dezlantuit" intregul potential al acestor casti: bass-ul a devenit mult mai prezent, a capatat "spatialitate" si muzica a inceput sa sune asa cum imi doream. Ciudat insa ca acest tuning de sunet nu este cel default: alte casti cu pretentii se aud in acest fel in mod implicit, iar Moto Buds+ necesita aceste modificari de EQ. Partea mai proasta in aceasta ecuatie este ca acei ascultatori de care aminteam mai devreme, care prioritizeaza bass-ul mai presus de orice, nu vor mai avea niciun spatiu de manevra suplimentar pentru a accentua si mai mult frecventele joase. Deci nu, Moto Buds+ nu este pentru "bass heads".

In schimb, dupa ajustarea de EQ mai sus mentionata, calitatea audio a acestor casti s-a mulat fix pe preferintele mele: sunet curat, inalte prezente (cinele clare, "nefiltrate" precum in alte cazuri), medii puternice (cu voci redate corect) si bass-ul capabil sa le sustina pe toate intr-un mod armonios. De asemenea, cuplate cu un telefon Samsung Galaxy S24 Ultra, Moto Buds+ au livrat un volum mai mult decat multumitor: in timp ce alte modele trebuie tinute la maximum, volumul ridicat pana la aproximativ 75-80% pare suficient pentru aceste casti (conform preferintelor mele, evident).

Nici autonomia nu dezamageste: Motorola specifica 8 ore doar pentru castile propriu-zise, atunci cand ANC este dezactivat, si inca 30 de ore disponibile in carcasa. Nu am stat sa verific "la sange" aceste valori, insa, dupa cate o plimbare de aproximativ o ora, bateria castilor a scazut cu doar cateva procente, in conditiile in care am folosit totusi un volum destul de ridicat. Deci Moto Buds+ sunt "de cursa lunga", cum s-ar zice. In privinta anularii active a zgomotului, castile isi fac treaba, fiind capabile sa elimine sunetele specifice metroului, spre exemplu. Cu alte cuvinte, decent, fara sa impresioneze insa la acest capitol.

thumbs

Aplicatia Moto Buds lipseste de pe iOS

Functii suplimentare se regasesc in aplicatia dedicata Moto Buds, aceasta fiind disponibila, din pacate, doar pentru Android. Prin intermediul acesteia puteti ajusta EQ-ul, fie folosind preset-uri, fie personalizandu-l in detaliu asa cum doresti, puteti efectua testul pentru a determina ce marime de capacele vi se potriveste, puteti personaliza functiile indeplinite de suprafetele sensibile la atingere de pe ambele casti (play/pause, next track, previous track etc.), puteti activa ANC-ul, codecul de redare Hi-Res, modul de latenta redusa dedicat jocurilor video etc.

thumbsAplicatia Moto Buds

Ca parti mai putin placute, optiunea Hi-Res nu este disponibila pe telefonul Samsung, iar intreaga aplicatie lipseste cu desavarsire de pe iOS, utilizatorii de iPhone fiind astfel blocati pe profilul implicit de sunet. In schimb, design-ul aplicatiei este curat, elegant si placut, fiecare functie fiind cel mult la un click distanta.

Pentru multitudinea de functii acoperite, pretul de aproximativ 700 lei comunicat de Motorola pentru Moto Buds+ este unul destul de corect. Calitatea sunetului, dupa ce te joci un pic cu setarile EQ, este foarte buna, autonomia mai mult decat suficienta si ANC-ul multumitor. Multe alte casti in-ear true wireless bifeaza insa aceste caracteristici, la preturi poate si mai atragatoare. Insa acestea, de cele mai multe ori, nu includ functii precum incarcare wireless sau Hi-Res Audio. Daca toate acestea sunt prioritati pentru voi si aveti un telefon Android, Moto Buds+ pot deveni o optiune foarte buna, mai ales daca le prindeti si la un pret promotional.

thumbsAplicatia Moto Buds

Articolul Moto Buds+ Review: casti in-ear cu dotari de top, dar nu pentru toata lumea apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare