×

Telefoane

Proiectul "The Better Phone" de la HMD. Primul telefon creat alaturi de parinti pentru a proteja...

Proiectul "The Better Phone" de la HMD. Primul telefon creat alaturi de parinti pentru a proteja bunastarea mintala a copiilor

25.07.2024, 13:13 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania de tech HMD lucreaza la un telefon care sa fie o alternativa la smartphone-uri, pentru a oferi parintilor control asupra timpului pe care copiii lor il petrec in fata ecranului si pe retelele de socializare.

Scopul este de a-i ajuta pe cei din generatiile viitoare sa nu mai aiba sanatatea mintala afectata de tehnologie, oferindu-le un telefon creat impreuna cu parintii, pentru a-si proteja copiii si a le oferi un echilibru mai bun in viata.

Detoxifierea digitala ("digital detox") este un subiect de care HMD nu este deloc strain, fiind cei care au pornit trend-ul "dumbphone", prin reimaginarea telefoanelor clasice (cu taste) pentru consumatorul modern, care doreste sa isi limiteze timpul petrecut pe telefon si pe retelele sociale.

Producatorul de telefoane incearca acum sa creeze, alaturi de parinti, un nou telefon, cat si alte solutii care sa serveasca drept alternative reale pentru un smartphone si sa le ofere parintilor control asupra timpului petrecut de copii in fata ecranului si pe retelele de socializare.

Dorinta este ca noul dispozitiv sa fie atractiv si pentru generatia Z, care a adoptat conceptul de detoxifiere digitala.

De asemenea, HMD colaboreaza cu o serie de experti, activisti si grupuri de sprijin pentru parinti pentru a intelege mai bine solutiile necesare. Toti vor fi implicati in webinarii si forumuri globale pentru a se asigura ca aceasta colaborare se va afla tot timpul in centrul proiectului HMD "The Better Phone". Doritorii se pot inscrie in proiect aici: https://www.hmd.com/es_us/better-phone-project/events.

Proiectul "The Better Phone" constituie o calatorie catre o varietate de solutii la problema supraincarcarii digitale, oferind mai multe posibilitati si mai mult echilibru in vietile noilor generatii. Scopul nostru este sa colaboram cu parintii si expertii pentru a dezvolta solutii care raspund cu adevarat la nevoile oamenilor, stimuland inovatia.

- Lars Silberbauer, CMO al HMD


Ca parte a proiectului "The Better Phone", HMD a comandat un nou studiu global, pentru a oferi o perspectiva asupra dilemelor cu care se confrunta parintii atunci cand vine vorba despre copiii lor si de utilizarea smartphone-urilor.

Rezultatele au aratat ca varsta medie la care un parinte ii ofera pentru prima data un smartphone copilului sau este 11 ani - insa multi au marturisit ca si-ar fi dorit sa mai astepte.

thumbsFoto: HMD

Studiul realizat la nivel mondial pe un esantion de 10.000 de parinti din Regatul Unit al Marii Britanii, SUA, India, Germania si Australia a aratat ca mai mult de jumatate dintre cei chestionati au declarat ca regreta expunerea copiilor la un smartphone, la o varsta atat de frageda. O treime dintre respondenti au vorbit despre efectele negative ale dispozitivului si schimbarile de personalitate ale copiilor. Au fost exprimate ingrijorari in mod recurent cu privire la impactul pe care il au asupra copiilor aplicatiile de social media, care sunt adesea strans legate de folosirea smartphone-urile.

Un procent uluitor de 70% dintre parintii intervievati au recunoscut ca traind o copilarie fara smartphone a insemnat o mai mare interactiune cu familia - cu toate acestea, copiii lor nu au parte de timp de calitate cu cei dragi: 55% dintre acestia spun ca utilizarea telefonului de catre copilul lor este o sursa de mari certuri, iar o treime s-au plans despre faptul ca obsesia copilului lor pentru telefon i-a frustrat atat de tare, incat au ajuns pana la lacrimi.

Aproximativ 64% dintre parintii intervievati au declarat ca utilizarea smartphone-urilor are un impact negativ asupra somnului copiilor, 61% cred ca reduce activitatea fizica si mai mult de jumatate (54%) sunt ingrijorati ca va reduce timpul pe care il petrec socializand cu prietenii.

Avand in vedere ca mai mult de jumatate dintre parinti sunt de acord ca smartphone-urile pot avea un impact pozitiv asupra copiilor lor si le pot aduce beneficii din punct de vedere educational - inclusiv permitandu-le sa pastreze legatura cu prietenii - parintii se confrunta in mod clar cu o dilema.

HMD se straduieste acum sa inteleaga aceste provocari si sa ofere o serie de solutii noi si inovatoare pe care le-ar putea folosi atat parintii, cat si copiii lor, Generatia Z sau oricine cauta alternative reale la smartphone-uri.

HMD doreste, de asemenea, sa colaboreze cu oricine este interesat de acest subiect si care ar vrea sa se alature calatoriei, pentru a genera schimbare si a gasi noi solutii. Acestia se pot inscrie aici: https://www.hmd.com/es_us/better-phone-project/events.

Alte puncte cheie care au reiesit din sondajul global includ faptul ca aproape 75% dintre parinti se tem ca smartphone-urile ii expun pe copiii lor la pericolele internetului. Totodata, mai mult de jumatate recunosc ca nu stiu ce fac copiii lor atunci cand isi folosesc telefoanele.

Aproape jumatate dintre parinti cred ca utilizarea telefonului mobil a afectat personalitatea copilului lor, iar o treime dintre acestia sustin ca copilul lor are probleme de imagine de sine din cauza telefonului.

Explorarea profunzimii si diversitatea emotiilor alaturi de nevoia de solutii (in conditiile in care 38% dintre parinti considera ca "nu exista solutii", conform rezultatelor studiului) face din aceasta initiativa a HMD una semnificativa si de impact. Parerea mea, citind acest studiu, este ca ajuta intr-o oarecare masura la absolvirea parintilor de vina plasata gresit pe acestia. Raspunderea de a supraveghea folosirea dispozitivelor de catre copii acasa si de a tine pasul cu toate progresele tehnologice in vederea protejarii copiilor pare sa cada doar pe parinti. Desi realitatea este ca tehnologiile care ar putea proteja copiii ar putea fi imbunatatite. Sunt necesare solutii urgente si felicitam HMD pentru explorarea acestora intr-un mod pragmatic si onest.

- experta Dr. Becky Foljambe, fondatoare a "Health Professionals for Safer Screens" ("Profesionisti din domeniul sanatatii pentru ecrane sigure"), referitor la proiectul "The Better Phone"


Suntem incantati ca HMD isi ia angajamentul sa abordeze, prin acest proiect, lipsa flagranta de pe piata a telefoanelor adaptate copiilor. Studiul lor cu privire la copii si smartphone-uri este inca o dovada a pozitiei imposibile in care se afla parintii astazi; fie le oferim copiilor nostri acces la un dispozitiv pentru care s-ar putea sa nu fie pregatiti, fie alegem sa nu le oferim unul deloc si riscam sa-i distantam de colegii lor.

Este o problema cu care cei peste 100.000 de parinti care s-au alaturat comunitatii noastre din februarie se lupta zilnic si stim ca rezolvarea ei necesita un efort de colaborare intre parinti, copii, autoritati si companiile de tehnologie.

Parintii din comunitatea noastra au nevoie de un telefon care este dorit de copii, dar care nu este conceput pentru a le capta complet atentia. Asa ca suntem foarte incantati de colaborarea cu HMD, care va ajuta la definirea a ceea ce ar trebui sa fie un telefon modern si prietenos cu copiii.

- Joe Ryrie, co-fondator al Smartphone Free Childhood


Sursa: HMD

Articolul Proiectul "The Better Phone" de la HMD. Primul telefon creat alaturi de parinti pentru a proteja bunastarea mintala a copiilor apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare