×

Camere digitale

Sony lanseaza noua camera ZV-E10 II si obiectivul E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II

Sony lanseaza noua camera ZV-E10 II si obiectivul E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II

11.07.2024, 15:32 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Sony lanseaza ZV-E10 II, a doua generatie a uneia dintre cele mai bine vandute camerei mirrorless, ZV-E10. Originalul ZV-E10 este un produs de baza in seria de camere Sony ZV pentru crearea de continut, conceput pentru a oferi un instrument usor, compact si versatil pentru creatorii de continut de orice nivel. Noua camera ZV-E10 II pastreaza toate caracteristicile pe care creatorii le iubesc la modelul original, precum functiile Creative Looks, Product Showcase Setting, Background Defocus si ecranul rabatabil in unghi variabil si se bazeaza pe acestea pentru a spori atat nivelul de rafinare, cat si usurinta de utilizare.

Hardware-ul intern al modelului ZV-E10 II a fost imbunatatit fata de cel al predecesorul sau, cu un senzor CMOS Exmor R de 26 de megapixeli (MP) (efectivi, aprox.) si prin adoptarea celui mai recent motor de procesare a imaginilor BIONZ XR de la Sony. De asemenea, cateva actualizari suplimentare pentru acest model includ capabilitati imbunatatite de autofocalizare si inregistrare video video: functia Cinematic Vlog Setting, o noua interfata de interactiune cu utilizatorul (UI) in format vertical, o baterie de mare capacitate Sony Z actualizata pentru o autonomie imbunatatita si conectivitate sporita pentru streaming live facil si transfer de date. Noul model are un design compact si usor, lucru care il face sa se potriveasca usor in mana oricarui tip de creator, cantarind aproximativ 377 de grame.

In plus, Sony anunta si E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II, un obiectiv compact APS-C cu power zoom care va fi disponibil atat separat, cat si ca parte a unui kit, cu ZV-E10 II. Noul obiectiv de kit este usor si ofera performante imbunatatite de autofocalizare (AF) si video, comparativ cu modelul din prima generatie.

Inca de la inceput, obiectivul gamei Sony ZV a fost acela de a crea camere care sa produca rezultate de inalta calitate, fiind in acelasi timp extrem de usor de utilizat. Astazi, linia ZV continua sa mentina acest standard, dar il ducem cu un pas mai departe. Scopul nostru cu inovatiile implementate pentru ZV-E10 II este acela de a inspira creatorii sa isi dezvolte sau sa isi contureze propriul stil unic prin functii personalizate precum Creative Looks sau Cinematic Vlog Setting. Suntem dedicati scopului de a dezvolta continuu tehnologiile noastre, pentru a ajuta creatorii de toate nivelurile de experienta si pentru ca viziunile lor sa prinda viata.

- Yann Salmon Legagneur, Head of IP&S Marketing, Sony Europe


Creati propriile fotografii si construiti o estetica video personalizata

ZV-E10 II dispune de doua functii cheie concepute special pentru a produce continut cu aspect premium direct din camera: Creative Looks si Cinematic Vlog Setting. Atunci cand filmeaza si realizeaza imagini statice, utilizatorii isi pot imbunatati instantaneu cadrele, avand posibilitatea de a alege din zece optiuni disponibile prin Creative Look: Standard (ST), Portret (PT), Neutru (NT), Vivid (VV), Vivid 2 (VV2), Film (FL), Instant (IN), Soft Highkey (SH), Alb si Negru (BW) si Sepia (SE). Fiecare dintre aceste teme cromatice poate fi personalizata in continuare si poate fi editata folosind opt parametri diferiti, permitandu-le creatorilor sa isi perfectioneze astfel continutul. Dupa personalizare, un creator poate salva sase stiluri proprii direct in camera pentru a le reutiliza cu usurinta.

ZV-E10 II le permite creatorilor si sa produca continut video cinematic premium cu o singura atingere, utilizand setarea Cinematic Vlog. Aceasta functie ajusteaza automat raportul de aspect, numarul de cadre pe secunda si viteza de tranzitie la autofocalizare, aducandu-le la setarile optime pentru un rezultat video cinematografic. In plus, creatorii isi pot imbunatati inregistrarile selectand din cinci "Look-uri", cum ar fi S-Cinetone, care imbunatateste tonurile de culoare ale pielii, si aplicand una dintre cele patru "Setari de stare (Moods)"iv, care accentueaza anumite culori, oferind optiuni extinse pentru a maximiza potentialul de exprimare creativa.

thumbsFoto: Sony
Specificatii cheie ale camerei

Sistem de autofocalizare (AFv) in plan focal de inalta densitate, cu 759 de puncte de detectie de faza si urmarire in timp real pentru oameni/animale/pasari.
Senzorul CMOS Exmor R cu iluminare din spate ofera o combinatie ideala de sensibilitate ridicata si zgomot redus, cu un interval ISO de la 100 la 32000vi.
Camera APS-C cu obiective interschimbabile compatibila cu peste 70 de obiective Sony cu montura E.
Citire de mare viteza, supraesantionare din 5.6K ce comprima o cantitate mare de informatii in inregistrari video uimitoare 4K la pana la 60pvii .
Stabilizarea electronica a imaginii cu Active Modeviii utilizeaza un giroscop de precizie si un algoritm avansat pentru a masura cu exactitate si a compensa miscarea camerei, oferind astfel o stabilizare extrem de eficienta fara a compromite mobilitatea, chiar si atunci cand utilizatorii filmeaza la rezolutie 4K
Baterie de capacitate mai mare, Z (NP-FZ100), care permite inregistrarea continua timp de pana la 195 de minute per incarcare.

thumbsFoto: Sony
Functionalitati suplimentare care faciliteaza crearea de continut

Noua interfata de interactiune cu utilizatorul (UI), configurata pe verticala, care se roteste automat de la orientarea orizontala la cea verticala pentru a simplifica crearea de continut in acest format. Atunci cand este folosita impreuna cu ecranul LCD rabatabil unghi variabil, utilizatorii isi pot crea si vizualiza continutul din orice unghi doresc.
Cu posibilitatea de a capta continut la rezolutie 4K 60p si inregistrare de pana la 120p la calitate XAVC-S Full HD, utilizatorii pot inregistra secvente uimitoare de miscare utilizand S&Q modex la 5x slow motion (redare 24p).
Setarea Product Showcase ofera o filmare mai simpla a videoclipurilor de prezentare de produs, cu tranzitii fluide de focalizare de la chipul vorbitorului la elementul evidentiat.
Functia Background Defocus regleaza adancimea de camp si creeaza efectul bokeh in fundal, totul cu o singura atingere.
Functia Face Priority Auto-Exposure detecteaza imediat fetele si ajusteaza expunerea pentru a optimiza luminozitatea lor, chiar si in timpul inregistrarii active in scenarii de iluminare schimbatoare.
Efectul Soft Skin netezeste aspectul tenului si reduce petele de pe pielea subiectului.
Conectivitatea facila cu portul USB 3.2 Type-C (SuperSpeed USB 5 Gbps) permite, de asemenea, transferul prin cablu de mare viteza catre un smartphone sau PC compatibil prin aplicatia Creators App pentru post-productie usoara si distribuire rapida pe retelele socialexi.
Secventele time-lapse pot fi create direct in camera, iar intervalul de expunere poate fi setat de la 1 secunda la 60 de secunde.
Microfon avansat incorporat, cu 3 capsule cu directionare ce poate fi ajustata (integrat anterior pe modelul ZV-E1) pentru captarea sunetului clar, la inalta calitate. Utilizatorii pot selecta "Auto" sau pot alege intre "Front", "Rear" sau "All Directions" pentru a defini directia de captare audio, in functie de setarile mediului si de scenariul de inregistrare.
Alaturi de camera, utilizatorii vor primi si un paravant pentru a reduce zgomotul atunci cand capteaza continut in astfel de conditii.
Multi-Interface (MI Shoe) permite conectarea simpla la un microfon extern pentru optiuni audio suplimentare, daca este necesar.
Livestream datorita conectivitatii Wi-Fi 5 GHz.
Functia Screen Readerxv, care citeste cu voce tare meniurile si ecranele de redare video pentru a asista operatiunile, si o functie de meniu Magnify Display sunt incluse pentru a oferi solutii de accesibilitate.

thumbsFoto: Sony
Proiectat intr-o maniera prietenoasa cu mediul

Structura body-ului ZV-E10 II este fabricata din materiale reciclate, inclusiv SORPLAS, reducand astfel impactul asupra mediului, dar fara a sacrifica functionalitatea. Ambalajul individual este fabricat din hartie reciclata unica Sony "Original Blended Material", care utilizeaza materiale precum bambusul, fibra de trestie de zahar si hartia reciclata post-consum. In ultimii 11 ani, Sony a inlocuit aproximativ 395 de tone de plastic virgin cu plastic reciclat pentru realizarea camerelor foto si video digitale ale companiei.

Principalele caracteristici ale obiectivului versatil E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II

E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II este cel de-al 75-lea obiectiv Sony cu montura E si reprezinta o solutie ideala pentru noua camera ZV-E10 II, datorita dimensiunii sale compacte si a utilizarii versatile (distanta focala echivalenta cu 35 mm full-frame: 24-75 mm). Performanta de inalta rezolutie este obtinuta prin patru elemente asferice si un element ED (dispersie foarte scazuta) intr-un design optic eficient. Cu o distanta minima de focalizare de 25cm (wide)/ 30 cm (tele) si un raport maxim al factorului de marire de 0,215x, SELP16502 ofera performante versatile pentru captarea detaliilor inclusiv la apropierea de subiect. E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II ajunge la o lungime totala de aproximativ 31,3 mm atunci cand alimentarea camerei este oprita. Datorita dimensiunilor sale reduse si greutatii mici de aproximativ 107 grame, este un obiectiv portabil care poate sustine fotografierea zilnica.

Power zoom-ul fluid si util este ideal pentru filmare, iar functia de autofocalizre este disponibila chiar si in timpul zoom-ului. Stabilizarea optica incorporata functioneaza cu stabilizarea xviii in-body, inclusiv Active Mode, pentru a minimiza neclaritatea in inregistrarile video. E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II suporta functia de breathing compensation in-body, pentru a minimiza modificarile unghiului de vizualizare in timpul focalizarii, pentru filmari stabile si fluide.

thumbsFoto: Sony
Pret si disponibilitate

Noua camera ZV-E10 II si obiectivul E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II vor fi disponibile la sfarsitul lunii iulie 2024. Camera va avea un pret de aproximativ 5500 lei, iar obiectivul va costa aproximativ 1630 lei. Kitul format din camera si obiectiv va avea un pret de aproximativ 6000 lei.

Sursa: Sony Romania

Articolul Sony lanseaza noua camera ZV-E10 II si obiectivul E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare