×

Telefoane

Tot ce stim pana acum despre noul iPhone 16. Lansarea este asteptata pentru luna septembrie

Tot ce stim pana acum despre noul iPhone 16. Lansarea este asteptata pentru luna septembrie

01.07.2024, 15:53 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In fiecare an, Apple reuseste sa capteze atentia intregii lumi cu lansarea noilor sale modele de iPhone. Pentru 2024, iPhone 16 promite o serie de upgrade-uri interesante care ar putea reduce diferentele dintre modelele obisnuite si cele din seria Pro. Conform unor zvonuri, designul si cateva caracteristici-cheie ale modelelor iPhone 16, iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max (posibil chiar un iPhone 16 Ultra) au fost dezvaluite.

Design si ecran

Daca e sa ne luam dupa Ming-Chi Kuo, expert in lantul de aprovizionare Apple, se pare ca iPhone 16 nu va arata prea diferit la exterior. Butonul "Action" ar putea fi disponibil si pe modelele standard iPhone 16 si iPhone 16 Plus. Toate modelele iPhone 16 ar putea primi un "Capture button", care ar functiona ca un buton de declansare pentru camera. Modelele non-Pro ar putea avea un layout vertical al camerelor, ceea ce ar permite inregistrarea de video spatial. Fotografiile cu presupusele carcase iPhone 16 si prezenta butoanelor "Action" si "Capture" atat pe iPhone 16, cat si pe iPhone 16 Plus, par sa confirme acest lucru.

Ecranul de pe iPhone 16 Pro ar avea 6,3 inci, iar cel de pe iPhone 16 Pro Max ar urma sa fie de 6,9 inci. Cele de pe modelele standard si-ar pastra dimensiunile de 6,1 inci si 6,7 inci. Ecranele ar putea utiliza un nou set de materiale OLED furnizate de Samsung, ceea ce ar imbunatati eficienta lor energetica. O posibila alta imbunatatire pentru toate modelele: margini mai subtiri in jurul display-ului.

Specificatii

Daca Apple nu au alte planuri, iPhone 16 si iPhone 16 Plus vor fi echipate cu cipul A17 Pro. Un zvon promitator sugereaza ca toate modelele iPhone 16 vor folosi cipuri A18 pe 3 nanometri. Modelele Pro ar urma sa aiba versiuni mai puternice ale acestuia. Este posibil ca iPhone 16 sa suporte si Wi-Fi 6E pentru viteze de internet mai rapide si mai fiabile.

Se preconizeaza ca iPhone 16, iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max vor avea baterii mai mari. Pentru iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max, capacitatile bateriilor ar putea creste la 3.577 mAh, respectiv 4.747 mAh. Apple ar putea explora noi metode de dispersare a caldurii pentru a evita problemele de supraincalzire raportate la modelele anterioare. In ceea ce priveste sistemul de operare, noile modele iPhone vor rula iOS 18, ceea ce inseamna ca aplicatii ca Notes, Maps si Photos vor primi imbunatatiri semnificative si functii noi.

Camere

Se asteapta ca iPhone 16 sa pastreze camerele de 48 MP si 12 MP de la iPhone 15. Modelele Pro ar putea beneficia de un senzor principal mai mare. De cealalta parte, versiunile standard vor reveni la o aranjare verticala a camerelor pentru a ajuta la inregistrarea video spatiala.

Apple Intelligence

Apple introduce cateva functionalitati AI care vor fi disponibile pe un numar limitat de telefoane. Dintre acestea enumeram o versiune mai inteligenta a asistentului Siri, asistata de ChatGPT, editare foto generativa si instrumente de scriere.

Disponibilitate si preturi

Conform traditiei, noul iPhone 16 ar trebui sa fie lansat in septembrie 2024. Se preconizeaza ca modelul de baza va incepe de la 799 de dolari (echivalentul a 742 de euro). Modelele Pro vor costa intre 1.000 si 1.100 de dolari (echivalentul a 930-1.022 de euro).

Sursa: Tom's Guide

Articolul Tot ce stim pana acum despre noul iPhone 16. Lansarea este asteptata pentru luna septembrie apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare