×

Accesează
contul existent

Telefoane

Totul despre iPhone SE 4: Pret, specificatii si data de lansare

Totul despre iPhone SE 4: Pret, specificatii si data de lansare

04.10.2024, 12:01 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Apple se pregateste sa lanseze in primavara lui 2025 a patra generatie a modelului iPhone SE si se asteapta ca acesta sa vina cu lucruri noi, dar si cu imbunatatiri, inclusiv un design schimbat fata de modelul actual.

Design modern si display premium

Potrivit lui Mark Gurman de la publicatia Bloomberg, se pare ca noul telefon va abandona designul clasic inspirat de iPhone 8 in favoarea unei estetici moderne, similara cu ce vedem in cazul modelului iPhone 14.

iPhone SE 4 va avea margini plate si va fi primul model echipat cu un ecran OLED de 6.1 inci si o rezolutie de 2532 x 1170 de pixeli. Display-ul va incorpora tehnologia Super Retina XDR si va oferi o luminozitate maxima de 1200 de niti, fiind protejat de sticla Ceramic Shield.

O alta premiera pentru seria SE? Nu va mai exista butonul Home, care va fi inlocuit de sistemul Face ID. Totusi, acesta nu va include si Dynamic Island-ul rezervat modelelor premium.

Performanta si capacitati foto

Noul smartphone va avea 8GB RAM si un procesor A18, fabricat pe tehnologie 3nm. Camera principala va face un salt la 48 de megapixeli, fiind preluata de la iPhone 15. In ceea ce priveste camera frontala, aceasta va avea un senzor de 12 megapixeli.

Nu se stiu inca detalii despre capacitatea bateriei, dar se asteapta sa fie mai mare, avand in vedere tehnologia pe care este fabricat procesorul.

Desi nu va include obiective ultra-wide sau telefoto, dispozitivul va putea realiza zoom optic 2x via senzorul principal de inalta rezolutie.

Primul modem 5G

Poate cea mai importanta noutate este integrarea primului modem 5G dezvoltat integral de compania americana si intitulat "Centauri". Acesta se va "ocupa" de absolut toate conexiunile wireless (Bluetooth 5.3, 5G, Wi-Fi 7 si GPS).

In plus, promite o eficienta energetica importanta, mai ales cand vorbim despre modul Low Power.

Inainte de a-l include pe modelele premium, compania a testat modemul pe iPhone SE 4.

Specificatii complete si pret

Noul telefon al celor de la Apple va avea certificare IP68 pentru rezistenta la praf si la apa si va include suport pentru incarcare wireless. Sistemul de operare va fi deja binecunoscutul iOS 18.

Gigantul american incearca sa mentina un pret competitiv pentru dispozitiv. Acesta are un pret estimat undeva la 459-499 de dolari, fata de 429 de dolari cat costa modelul actual. Se preconizeaza ca iPhone SE 4 ar putea redefini conceptul de smartphone accesibil in ecosistemul Apple.

Sursa: GSMArena

Articolul Totul despre iPhone SE 4: Pret, specificatii si data de lansare apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare