×

Software

Windows 11 24H2: Ecran de blocare util si integrare Android

Windows 11 24H2: Ecran de blocare util si integrare Android

26.07.2024, 13:44 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Microsoft vine cu o noua versiune a Windows 11 24H2 pentru membrii Windows Insider Program din canalul Release Preview. Noul build 26100.1297 include o serie de functii care au fost anterior disponibile in versiunile Beta, Dev si Canary. Unele dintre acestea vor fi lansate pe scara larga, in timp ce altele vor aparea treptat.

Windows 11 24H2: Ecran de blocare cu informatii de actualitate

Cea mai importanta imbunatatire este transformarea ecranului de blocare intr-o interfata cu adevarat utila. Utilizatorii pot adauga, direct acolo, diverse tipuri de informatii din domeniile lor de interes. Pot afla scorul unui meci de fotbal, cursul euro si cum va fi traficul la o anumita ora. Pentru a seta preferintele, nu este necesar sa deblocheze dispozitivul; trebuie doar sa acceseze Setari si sa faca modificarile dorite acolo.

Meniul Start: Gestionare mai buna a aplicatiilor

Meniul Start a primit si el o imbunatatire importanta. Acum, utilizatorii pot vedea activitatile din contul Microsoft mult mai repede si pot adauga aplicatii direct din meniu pe Taskbar, unde vor fi fixate automat.

Integrare mai buna cu telefoanele Android

Fanii Android se vor bucura sa afle ca update-ul aduce si imbunatatirea accesului la dispozitivele Android de pe PC-urile cu Windows. Aplicatia Your Phone permite conectarea unui telefon cu un calculator. Cu alte cuvinte, utilizatorii vor putea partaja imagini, primi notificari si chiar oglindi ecranul telefonului pe computer. Smartphone-urile cu Android au fost adaugate in File Explorer si toate versiunile Insider au acces la testul Android File Explorer.

thumbs

Pentru a accesa fisierele Android prin File Explorer, dispozitivul trebuie sa fie echipat cu Android 11 sau o versiune mai noua. Utilizatorii de PC-uri trebuie sa aiba instalata aplicatia Link to Windows in varianta beta (1.24071 sau mai noua) pe telefoane si sa ruleze Windows 11 pe calculator. Totodata, trebuie sa fie inscrisi in Windows Insider Program si sa fi optat pentru unul dintre cele 4 canale Windows Insider (indiferent care).

Dupa ce verifica daca bifeaza cerintele necesare, utilizatorii trebuie sa mearga in Setari, sa dea click pe Bluetooth & dispozitive, apoi pe Dispozitive mobile. Dupa ce selecteaza Gestionare dispozitive, trebuie sa ofere PC-ului permisiunile necesare pentru ca acesta sa poata accesa telefonul. Pentru a verifica daca functia este disponibila pentru PC, pe ecran ar trebui sa apara Acces in File Explorer.

Windows 11: Navigare imbunatatita in File Explorer

O alta noutate adusa de Windows 11 cu build-ul 26100.1297 este posibilitatea de a trage si plasa fisiere pe "breadcrumbs" in File Explorer. Acestea sunt informatii pe care le lasi pentru a-i spune celui care iti acceseaza site-ul locul in care se afla, precum si pe unde trebuie sa o ia ca sa ajunga acolo unde il intereseaza. Dupa ce utilizatorul trage un fisier pe un folder din breadcrumbs, acesta va fi mutat in mod automat acolo.

De la un ecran de blocare mai informativ la o gestionare mai eficienta a aplicatiilor si o integrare imbunatatita cu dispozitivele Android, plus o navigare mai intuitiva in File Explorer, actualizarea pentru Windows 11 promite sa aduca productivitate si confort sporite pentru membrii programului Windows Insider.

Sursa: XDA Developers

Articolul Windows 11 24H2: Ecran de blocare util si integrare Android apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare