×

Externe

Analiza CNN: De ce NATO si Europa considera alarmanta prestatia slaba a lui Biden la dezbaterea...

Analiza CNN: De ce NATO si Europa considera alarmanta prestatia slaba a lui Biden la dezbaterea impotriva lui Trump

30.06.2024, 19:46 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Membrii Partidului Democrat nu au fost singurii care s-au ingrijorat in urma prestatiei slabe a presedintelui Jor Biden impotriva lui Donald Trump pentru alegerile prezidentiale din noiembrie. Si aliatii SUA sunt ingrijorati in legatura cu performanta lui Biden, se arata intr-o analiza realizata de CNN .

Opinia comuna in randul aliatilor SUA este ca Biden este un om rational care se inconjoara de oameni rationali si ca, orice s-ar intampla, acestia vor continua sa ia decizii rezonabile, insa aliatii Americii sunt ingrijorati de faptul ca cea mai puternica tara de pe planeta nu le poate oferi lucrul pe care si-l doresc cel mai mult: stabilitatea.

Diplomatii puncteaza ca inlaturarea unui candidat atat de tarziu in cursa electorala ar putea submina intregul proces. De asemenea, ar putea permite adversarilor precum China si Rusia sa atace sistemul democratic al SUA, facandu-l sa para slab in comparatie cu autocratiile lor, in care oamenii puternici detin puterea.

Pe de alta parte, Europa, in special, nu a trecut niciodata cu adevarat peste primul mandat al lui Donald Trump si a pastrat punctul de vedere din 2020: daca s-a putut intampla o data, se poate intampla din nou. Acest lucru a fost in centrul gandirii strategice europene de la preluarea mandatului de catre Trump in 2016 si a continuat pe parcursul presedintiei lui Biden.

Potrivit CNN, stabilitatea inseamna mai mult decat stabilitate sau consecventa politica. Analiza puncteaza faptul ca daca intrebarile cu privire la capacitatea lui Biden de a guverna pentru un nou mandat la Casa Alba continua, aliatii se tem ca acesta nu va putea - in mod corect sau incorect - sa ofere stabilitatea de care Occidentul are nevoie pe fondul contextului geopolitic incert si tensionat.

Panica in tabara democratilor, marile ziare americane cer retragerea lui Biden din cursa

Imediat dupa incheierea dezbaterii prezidentiale dintre Joe Biden si Donald Trump, in spatiul public au aparut informatii cum ca democratii se intrebau daca ar fi mai bine sa il inlocuiasca pe presedintele american in cursa pentru Casa Alba. In replica, Joe Biden a spus ca nu va renunta la cursa , iar in lipsa unei retrageri venite din propria sa initiativa, democratilor le-ar fi aproape imposibil sa vina cu un nou candidat.

Pe de alta parte, marile ziare americane - Wall Street Journal, Washington Post si New York Times - au publicat articole semnate de boardurile editoriale prin care cereau, explicit sau implicit, ca Biden sa se retraga din cursa , intrucat este nevoie de un adversar riguros pentru Trump pentru a nu ajunge pentru a doua oara la Casa Alba.

A doua dezbatere prezidentiala dintre Joe Biden si Donald Trump este programata la postul ABC News, pe 10 septembrie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare