13.03.2025, 17:05 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a efectuat vineri un control la punctul de lucru al MAGNIFIC ONLINE SRL, situat in Palatul Parlamentului (Salon Brancovenesc). Controlul a relevat multiple nereguli care pun in pericol siguranta alimentara a consumatorilor, iar masurile dispuse sunt de natura sa protejeze sanatatea publica si sa asigure respectarea reglementarilor in vigoare. "Principalele nereguli constatate in cadrul controlului: 1. Nereguli in depozitarea produselor alimentare: ᅡ La inspectia camerei de congelare, s-au identificat produse alimentare care nu respectau lantul termic, fiind schimbate din refrigerare in congelare. ᅡ Produse cu data limita de consum depasita, inclusiv pastrama de vita boiereasca, pastrama de vita si carne tocata din pulpa de pui. ᅡ Preparate culinare finite, cum ar fi ardeii umpluti, tocanita de porc/pui si varza calita, nu aveau etichete corespunzatoare, fapt ce impiedica verificarea conformitatii si a termenului de valabilitate. 2. Deficiente la nivelul spatiilor frigorifice si de depozitare: ᅡ Spatiul frigorific destinat bauturilor racoritoare era folosit pentru depozitarea materiilor prime si sosurilor, contrar instructiunilor producatorilor privind temperatura (0-4C), iar temperatura masurata era de peste 6C. ᅡ Spatiul frigorific de refrigerare al carnii prezenta temperaturi intre 8-11C, mult peste limitele legale. ᅡ Pe culoarul de trecere din zona de productie au fost gasite produse (carne de pui in stare de refrigerare) depozitate la temperatura mediului ambiental. 3. Probleme de igiena si intretinere: ᅡ Pavimentul unitatii prezenta fisuri si ciobituri, iar gura de scurgere era descoperita, neigienizata, cu prezenta insectelor vii (gandaci de bucatarie). ᅡ Hota unitatii acumula masiv grasime arsa si impuritati, iar sistemul de ventilatie era murdar. ᅡ Lada congelator prezenta acumulari masive de gheata pe pereti si impuritati, iar chederele erau neigienizate si deteriorate. 4. Utilizarea echipamentelor necorespunzatoare si deteriorate: ᅡ Ustensilele utilizate in procesul de productie erau uzate si neprofesionale, iar tavile de coacere prezentau semne avansate de arsuri. 5. Deficiente structurale si de igiena in unitate: ᅡ Faianta era deteriorata pe holul de trecere si in zona magaziei de depozitare a materiilor prime. ᅡ Camera de depozitare congelare avea cheder murdar si usa prezenta semne de rugina. 6. Nerespectarea reglementarilor de comercializare: ᅡ Zona de comercializare a preparatelor culinare finite nu respecta temperatura de pastrare. ᅡ Lipsa listei de meniu, contrar prevederilor Ordinului 201/2022 al ANPC. 7. Lipsa documentatiei obligatorii: ᅡ La momentul controlului, reprezentantii unitatii nu au prezentat autorizatia de functionare, documentul de inregistrare sanitar-veterinara, certificatul emis de Directia de Sanatate Publica si registrul unic de control", potrivit ANPC. Comisarii de la Protectia Consiumatorilor au aplicat cinci sanctiuni contraventionale in valoare de 72.000 lei. In plus, s-a dispus masura OTPS (In plus a fost propusa masura de oprire a activitatii pana la 6 luni) si s-a dispus retragerea de pe piata a 286 kg de produse alimentare, in valoare de 15.070 lei, care nu respectau conditiile de siguranta alimentara.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
13.03.2025, 20:41