×

Accesează
contul existent

Cultura si divertisment

Corul Madrigal revine in Statele Unite dupa 35 de ani: recitaluri in marile orase

Corul Madrigal revine in Statele Unite dupa 35 de ani: recitaluri in marile orase

09.11.2023, 11:55 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

La 60 de ani de existenta, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Anna Ungureanu, se va afla in America, la invitatia Ambasadei Romaniei in Statele Unite ale Americii, in cadrul unui turneu aniversar, in perioada 24 noiembrie - 4 decembrie 2023.

Corul Madrigal va sustine sase concerte in patru mari orase: Washington, New York, Chicago si Seattle, biletele fiind epuizate in primele zile de la lansare. Concertele vor avea loc in mai multe cladiri istorice si de cultura americane: in cladirea Congresului american si la National Cathedral din Washington, D.C.; in New York, in cea mai mare catedrala episcopala din lume, Saint John the Divine Cathedral si in celebra sala de concerte Merkin Hall; la Town Hall din Seattle si la Saint James Lutheran Church din Chicago.

Dupa 35 de ani de la ultimul sau turneu peste ocean, cand la unul dintre spectacole a participat presedintele Jimmy Carter, Corul Madrigal se va intalni cu publicul american, dar si cu romanii din Statele Unite de pe ambele Coaste ale Americii, cu un repertoriu amplu de muzica renascentista, colinde romanesti si internationale, precum si compozitii corale universale.

"Corul Madrigal este unul dintre cele mai bune proiecte culturale pe care Romania il poate prezenta lumii, un vector important al diplomatiei noastre publice, o emblema de prima clasa care pune tara noastra pe harta culturala a lumii. Turneul Corului Madrigal este si o ocazie excelenta de a celebra talentul romanesc, acesta fiind motto-ul sub care ambasada noastra a organizat evenimentele de diplomatie publica in acest an", a declarat ambasadorul Romaniei la Washington, Andrei Muraru.

Americanii si comunitatile de romani din Statele Unite asteapta cu nerabdare turneul Corului Madrigal. Cu aproape o luna inainte de inceperea turneului, au fost epuizate toate biletele din cele patru orase, motiv pentru care organizatorii au decis ca, in Chicago, Corul Madrigal sa sustina un al doilea concert, pe langa cel programat initial.

Corul Madrigal va avea ocazia sa performeze in cea mai mare catedrala episcopala din lume, care reprezinta un reper al patrimoniului arhitectural mondial. Saint John the Divine Cathedral din New York are o suprafata de aproximativ 11.200 mp si este, de asemenea, printre cele 5 cele mai mari cladiri bisericesti din lume, ca suprafata si volum. Constructia sa a inceput in 1892 si continua si astazi.

Organizat de Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii impreuna cu Institutul Cultural Roman de la New York, cu sprijinul generos al Ministerului Culturii si al sponsorilor, turneul Corului Madrigal anticipeaza sarbatorile de iarna, dar marcheaza si Ziua Nationala a Romaniei.

De-a lungul existentei sale, Corul Madrigal, dirijat de fondatorul sau, Marin Constantin, a avut cinci turnee in Statele Unite ale Americii, in anii: 1969, 1978 (cu doua turnee), 1978 (cu un maraton de trei luni si 65 de concerte in SUA si Canada) si 1988. Turneul Corului Madrigal in SUA se inscrie in programul aniversar MADRIGAL 60, care include o serie extinsa de evenimente culturale, ce se desfasoara pe tot parcursul anului 2023. Programul marcheaza 60 de ani de activitate neintrerupta, excelenta in muzica si diplomatie prin cultura a Corului Madrigal, devenit un simbol al performantei artistice nationale si al imaginii Romaniei in lume.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare