×

Politic-Social

Doi soti, condamnati la inchisoare pentru contrabanda, adusi in tara din Marea Britanie

Doi soti, condamnati la inchisoare pentru contrabanda, adusi in tara din Marea Britanie

02.07.2024, 21:47 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

IGPR anunta ca este vorba de un barbat de 44 de ani si de o femeie de 48 de ani, sot si sotie, ambii domiciliati in Suceava, urmariti international pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, care sunt adusi in tara din Marea Britanie.

Barbatul avea emis pe numele lui, de catre Judecatoria Suceava, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 5 ani, in timp ce femeia avea emis pe numele ei, de catre Judecatoria Vaslui, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 4 ani si 8 luni.

Pedepsele rezulta din activitatea infractionala sustinuta pe termen lung, inclusiv dupa aplicarea de pedepse cu suspendare.

Conform politistilor, cei doi fac parte dintr-un grup de condamnati intr-un dosar de contrabanda privind comertul ilicit din spatele Pietei Mari a municipiului Suceava, in care 24 de persoane au fost trimise in judecata.

Din cercetari a reiesit ca un grup de persoane ar fi depozitat tigarete si alcool, de provenienta ucraineana, pe doua proprietati din spatele Pietei Mari, marfa care apoi ar fi fost vanduta in piata, precum si in alte locatii.

"Persoanele cercetate s-ar fi ocupat frecvent de transport si comercializare de tigarete si alcool de provenienta extracomunitara, respectiv Ucraina. Comertul s-ar fi desfasurat in Piata Mare, persoanele in cauza avand ca zona de desfacere Piata Agroalimentara centrala din municipiul Suceava, unde vanzarea tigaretelor si bauturilor alcoolice ar fi fost realizata pe baza unor preturi prestabilite, in special fata de clienti ocazionali. Totodata, unele dintre persoanele cercetate ar fi detinut <tarabe> destinate comertului cu amanuntul in piata, folosindu-le ca paravan pentru actele ilegale", informeaza IGPR.

Ancheta in acest caz a inceput din august 2015, iar in 13 aprilie 2016 politistii au descins in zona din spatele Pietei Mari. Astfel, au fost efectuate mai multe perchezitii care au vizat 4 ansambluri de imobile, dar si mai multe boxe si anexe din partea din spate a Pietei Mari.

Urmare a perchezitiilor, a fost dispusa masura sechestrului asigurator pe mai multe bunuri ale persoanelor cercetate, precum bani, case si masini, mare parte fiind confiscate ulterior, prin decizia instantei.

De asemenea, in urma perchezitiilor efectuate la acea data, au fost descoperite si ridicate 897.500 de tigarete, de provenienta extracomunitara si duty-free, si 1.935 de litri de alcool si bauturi alcoolice, de provenienta ucraineana, reprezentand sticle imbuteliate de bauturi alcoolice de diferite marci, precum si alcool dublu rafinat imbuteliat in recipiente de tip pet.

Valoarea de piata a tigaretelor de contrabanda ridicate a fost de aproximativ 540.000 de lei, iar valoarea alcoolului de contrabanda de aproximativ 150.000 de lei.

Cand au fost condamnati definitiv, cei doi soti nu au fost identificati pentru punerea in executare a mandatelor, astfel ca au fost demarate procedurile de dare in urmarire.

In baza cooperarii institutionale, cei doi soti au fost identificati, in luna martie 2024, in orasul Manchester. Formalitatile au durat pana saptamana trecuta, cand acestia au fost retinuti in baza mandatelor europene si o instanta britanica a decis extradarea lor.

Cei doi soti vor fi incarcerati, in vederea executarii pedepselor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare