28.01.2025, 16:01 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
Reprezentanti ai Parchetului General au plecat la Parchetul General de la Haga pentru a adresa problema furtului artefactelor dacice de la muzeul Drents si a clarifica aspecte esentiale, ce tin de investigatia in curs.
Surse judiciare au dezvaluit pentru Gandul ca Politia Romana mobilizase specialistii criminalisti in arme si explozivi pentru a-i trimite in Olanda, precum si experti din cadrul Institutului National de Criminalistica.
"Desi politistii erau in blockstart pentru a se alatura omologilor din Olanda, ca sa participe la ancheta, politia olandeza a raspuns ca deocamdata nu e cazul si ca ii vor anunta daca e nevoie", au declarat sursele.
In acest context, atitudinea autoritatilor olandeze ridica semne de intrebare legate de modul in care e investigat jaful de la muzeul din Assen.
Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Culturii, Natalia Intotero in cadrul sedintei de guvern "sa ia chiar azi masuri dure, inclusiv demiteri, daca e cazul", in legatura cu furtul tezaurului dacic de la Muzeul Drents din Olanda.
"Ii cer ministrului justitiei sa analizeze cu cei mai buni experti contractul cu muzeul olandez si sa cerem daune fara precedent! Am transmis autoritatilor olandeze un mesaj ferm ca pentru noi este vital ca ancheta sa duca la prinderea hotilor si recuperarea integrala a comorilor dacice. Statul olandez are toata raspunderea acestei situatii. Vrem si putem ajuta cu investigatori romani. Ministerul de Interne si dl. ministru Predoiu sunt pregatiti", a precizat Ciolacu.
Premierul a mentionat si posibilitatea apelarii la firme internationale specializate sau oferirea unei recompense pentru recuperarea tezaurului dacic furat de la muzeul Drents din Olanda.
"In functie de cooperarea cu autoritatile olandeze, nu exclud nici sa apelam la firme internationale specializate in recuperarea obiectelor de arta furate. Si nici sa anuntam o recompensa pe masura valorii uriase pe care aceste obiecte o au pentru poporul roman si identitatea noastra nationala!", a conchis Ciolacu.
Politia olandeza a facut o descoperire importanta in cazul jafului tezaurului dacic din Muzeul Drents, dupa ce a scos un baros dintr-un canal situat pe strada Oostersingel, in apropierea muzeului unde era expus tezaurul romanesc, impreuna cu alte zeci de obiecte de arta.
Barosul, gasit luni dupa-amiaza, ar putea fi legat de jaful spectaculos in care au fost furate obiecte din aur apartinand Romaniei, suspecteaza autoritatile olandeze, care incearca sa puna cap la cap toate indiciile care ar duce la gasirea hotilor.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.