×

Accesează
contul existent

Externe

A inceput vaccinarea copiilor din Gaza impotriva poliomielitei. Israelul a acceptat sa intrerupa...

A inceput vaccinarea copiilor din Gaza impotriva poliomielitei. Israelul a acceptat sa intrerupa luptele timp de 8 ore zilnic

31.08.2024, 22:56 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Una dintre cele mai dificile campanii de vaccinare din lume este in plina desfasurare, iar UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) conduc eforturile de vaccinare a 640,000 de copii din Gaza impotriva poliomielitei, scrie ABC News .

Gaza a avut istoric o rata foarte ridicata de vaccinare impotriva poliomielitei, dar aceasta a scazut semnificativ din cauza razboiului, ce a dus la dificultati in accesarea ingrijirilor medicale de baza, in contextul distrugerii infrastructurii medicale si al stramutarii familiilor. Poliomiielita afecteaza in principal copiii sub 5 ani si nu are un tratament sau o vindecare.
Populatia din Gaza este extrem de tanara. Peste un milion de copii au sub 18 ani, ceea ce reprezinta 47% din populatia totala. Biroul statistic palestinian estimeaza ca sunt 341,790 de copii sub 5 ani, inclusiv peste 20,000 de bebelusi nascuti intre 7 octombrie 2023 si aprilie 2024. Toti acesti copii au nevoie urgenta de protectie impotriva virusului devastator al poliomielitei.
Campania de vaccinare va include pauze de 8 ore in fiecare zi. OMS a declarat intr-o conferinta de presa ca Israelul a fost de acord sa extinda pauzele cu o zi in fiecare zona daca campania nu atinge pragul de 90% vaccinare la timp.
Importanta vaccinarii
Poliomielita este o boala extrem de contagioasa care poate provoca paralizie iremediabila. Vaccinarea este singura metoda eficienta de prevenire a raspandirii acestei boli. In Gaza, unde conditiile de igiena sunt precare, riscul de raspandire a virusului este extrem de ridicat, mai ales in randul copiilor.
Campania de vaccinare de acum este esentiala nu doar pentru sanatatea copiilor din Gaza, ci si pentru prevenirea unei posibile epidemii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare