![]() |
O fabrica de vata minerala cu o capacitate anuala de 30.000 de tone va fi construita in Miercurea-Ciuc. Noua unitate de productie va crea cel putin 70 de locuri de munca si cel mai probabil va deveni operationala la sfarsitul anului 2026. Valoarea investitiei este estimata la 20 de milioane de euro.
17.04.2025, 13:29 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Primarul Korodi Attila si Orban Zoltan, directorul si proprietarul companiei Alpin Szig es Szerkezet Epitoipari SRL din Ungaria, care detine firma Mineral Insulation SRL din Miercurea-Ciuc, au anuntat vineri ca o fabrica de vata minerala cu o capacitate anuala de 30.000 de tone va fi construita in Miercurea-Ciuc. Constructia unitatii de productie, care va crea cel putin 70 de noi locuri de munca, va incepe in vara si este de asteptat sa devina operationala la sfarsitul anului 2026. "Ne bucuram ca soseste in oras o investitie privata care, intr-o prima faza, creeaza cel putin 70 de locuri de munca. Aceasta aduce o noua ramura industriala la Miercurea-Ciuc si, in plus, reabiliteaza, ca investitie brownfield, fosta locatie a companiei miniere judetene", a declarat primarul Korodi Attila. De ce a fost ales municipiul Miercurea-Ciuc pentru constructia fabricii Directorul companiei, Orban Zoltan, care este originar din Lueta, a explicat ca, pe langa angajamentul sau personal de a sprijini comunitatea locala, un alt factor care a contribuit la alegerea municipiului Miercurea-Ciuc este pozitionarea centrala a orasului in Romania. Fabrica din Miercurea-Ciuc ar acoperi necesarul de vata minerala de care Romania are nevoie si pentru care, in prezent, este nevoita sa recurga la importuri. Alegerea locatiei este justificata si de faptul ca toate materiile prime necesare pentru producerea vatei minerale sunt disponibile intr-un perimetru de 100 de kilometri. "Estimam valoarea investitiei la 20 de milioane de euro, iar dupa eliberarea autorizatiei de constructie, vom incepe lucrarile in vara, care vor dura aproximativ un an si jumatate. Inceperea productiei este preconizata pentru sfarsitul anului 2026", a spus Orban Zoltan, subliniind ca productia va fi precedata de instruirea specialistilor.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
18.04.2025, 14:53