×

Politic-Social

Politist din Tulcea, condamnat definitiv la inchisoare pentru coruptie

Politist din Tulcea, condamnat definitiv la inchisoare pentru coruptie

15.04.2024, 16:22 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Curtea de Apel Constanta a respins ca nefondat apelul formulat de politistul din cadrul SPCRPCIV Tulcea, impotriva sentintei penale pronuntata de Tribunalul Tulcea si a pronuntat hotararea definitiva impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunlor de luare de mita si trafic de influenta. Astfel, agentul de politie a fost condamnat la o pedeapsa de 4 ani inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor pe o durata de 3 ani, ca pedeapsa complementara.

Hotararea este definitiva.

"Agentul de politie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Tulcea, in perioada martie - mai 2018 a primit de la doua persoane din comuna Ciucurova, judetul Tulcea, sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul unui alt inculpat, la data faptelor agent de politie in cadrul IPJ Tulcea), lasand a se intelege ca are influenta asupra functionarului competent din cadrul SPCRPCIV Tulcea care urma sa testeze trei persoane, din aceeasi localitate, in vederea obtinerii permisului de conducere.In acest sens, agentul a promis ca va interveni pe langa functionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidati la proba practica, intrunind elementele constitutive a trei infractiuni de trafic de influenta, suma de bani primita de traficantul de influenta fiind de cate 900 de lei in cazul a doi dintre candidati, respectiv de 200 de euro unui alt candidat", arata Directia Generala Anticoruptie intr-un comunicat de presa transmis luni.

De asemenea, inculpatul in cauza, in calitatea sa de agent de politie in cadrul SPCRPCIV Tulcea, in perioada de timp martie - mai 2018, a primit de la o persoana din aceeasi comuna, pentru sine, suma de 900 de lei, indirect (prin intermediul unui agent de politie), in legatura cu indeplinirea indatoririle sale de serviciu (in legatura cu promovarea acestuia la proba practica de obtinere a permisului de conducere auto), intrunind elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita.

Cauza a fost disjunsa in urma desfasurarii activitatilor procedurale privind infractiuni de luare de mita si trafic de influenta savarsite in aceeasi perioada de catre doi agenti de politie din cadrul Postului de Politie al comunei Ciucurova, judetul Tulcea. Initial, cauza a fost deschisa ca urmare a activitatilor investigative si sesizarea din oficiu a ofiterilor de politie ai Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Tulcea, care ulterior au fost delegati de procuror sa desfasoare multiple activitati procedurale in acest caz.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare