×

Accesează
contul existent

Externe

Premierul ungar Viktor Orban planuieste o vizita in Georgia, in timp ce UE avertizeaza producerea...

Premierul ungar Viktor Orban planuieste o vizita in Georgia, in timp ce UE avertizeaza producerea unor nereguli grave

28.10.2024, 09:03 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Premierul ungar Viktor Orban merge luni in Tbilisi, in cadrul unei vizite oficiale solicitate de Georgia, scrie POLITICO .

Calatoria lui Orban in Georgia are loc intr-un context in care pe 26 octombrie au avut loc alegeri legislative in Georgia, iar partidul de guvernamant este acuzat ca a fraudat scrutinul.

Deplasarea lui Viktor Orban in Georgia va dura 2 zile, in perioada 28-29 octombrie, iar premierul va fi insotit de ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, ministrul economiei, Marton Nagy, si ministrul de finante, Mihaly Varga.

Desi scrutinul a avut loc sambata, Orban i-a felicitat pe prim-ministrul Irakli Kobakhidze si partidul Visul georgian pentru "victoria lor coplesitoare" inainte ca rezultatele alegerilor sa fie publicate.

Un diplomat de rang inalt al UE a declarat sub anonimat pentru POLITICO faptul ca vizita lui Orban in Georgia ar trebui inteleasa doar ca "un alt efort individual al lui Orban, care calatoreste in calitate nationala si, in calitate de presedinte al Consiliului, nu vorbeste in mod expres in numele Uniunii Europene in fata lumii exterioare".

Duminica, Bruxelles-ul a avertizat cu privire la nereguli grave in cadrul scrutinului national, in care partidul de guvernamant Visul Georgian a atacat influenta occidentala si a amenintat cu interzicerea opozitiei.

Partidul de guvernamant se afla in centrul unor acuzatii de fraudare a alegerilor legislative, in timp ce presedintele Georgiei a anuntat duminica faptul ca nu va recunoaste rezultatul scrutinului si a lansat un apel catre cetateni sa iasa la protest .

In luna mai, partidul Visul Georgian a votat o lege a "agentilor straini", care este considerata ca ar favoriza interesele Rusiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare