Salina Praid va gazdui, in perioada 28-30 martie, Taste of Transylvania Underground, primul festival gastronomic subteran din Romania.
18.03.2025, 11:59 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Festivalul reuneste restaurante de top din Romania si Ungaria, inclusiv locatii premiate cu stele Michelin. Meniurile speciale vor fi pregatite de chefi renumiti, iar atmosfera va fi intretinuta de o serie de artisti care vor performa in salina. In cadrul festivalului Taste of Transylvania Underground, participantii vor avea ocazia sa se bucure de o paleta larga de experiente autentice intr-un cadru inedit, menite sa celebreze bogatia gastronomica si culturala a regiunii. Amatorii de vinuri vor putea explora selectii rafinate oferite de producatori locali, participand la sesiuni exclusive de wine pairing alaturi de preparate gourmet pregatite de chefi renumiti, inclusiv cei distinsi cu stele Michelin. Ateliere dedicate mestesugurilor traditionale transilvanene Atmosfera va fi completata de ateliere dedicate mestesugurilor traditionale transilvanene, unde vizitatorii vor putea descoperi secretele olaritului, tesutului si altor arte populare. In plus, standurile micilor producatori vor oferi o varietate de delicii: branzeturi maturate, afumaturi artizanale, deserturi traditionale si alte specialitati maghiare, ceangaiesti, romanesti si secuiesti. Cei care doresc o experienta exclusivista vor putea accesa zona VIP, amenajata la 3 metri inaltime, care are o vedere spectaculoasa asupra salinei. Aici, invitatii vor fi rasfatati cu un bar propriu si servire personalizata, avand posibilitatea sa deguste meniuri speciale concepute de chefi de top. Aceasta combinatie intre fine dining, traditie si rafinament promite sa transforme fiecare moment petrecut la festival intr-o amintire de neuitat. Sustinerea dezvoltarii locale sustenabile Prin parteneriatul strategic cu Fundatia Pro Economica, festivalul promoveaza produsele traditionale transilvanene si sustine dezvoltarea unei piete locale sustenabile. "Acest parteneriat are rolul de a pune in valoare bogatia gastronomica a regiunii si de a pozitiona Transilvania pe harta internationala a destinatiilor gourmet. Obiectivul nostru este transformarea acestui eveniment intr-un reper anual, capabil sa atraga turisti din intreaga lume si sa contribuie la dezvoltarea turismului gastronomic in Romania", a declarat Monika Kozma, presedintele fundatiei. "Prin Taste of Transylvania Underground, ne propunem sa demonstram ca Transilvania poate deveni o destinatie premium pentru iubitorii de gastronomie, imbinand traditiile locale cu fine dining-ul de inalta clasa. Nu este vorba doar despre a organiza un festival gastronomic, ci despre a crea un ecosistem care sustine economia locala si valorile autentice ale regiunii", a spus Trucza Adorjan, fondatorul festivalului. Organizatorii festivalului estimeaza intre 1.500 si 2.500 de participanti pe zi.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.