×

Accesează
contul existent

Economic

Seful Microsoft primeste o crestere salariala de 63%, desi a cerut o reducere

Seful Microsoft primeste o crestere salariala de 63%, desi a cerut o reducere

26.10.2024, 08:20 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Acest lucru s-a intamplat in ciuda solicitarii lui Nadella de a reduce un element al pachetului sau salarial din cauza deficientelor de securitate cibernetica de la gigantul tehnologic - ceea ce a dus la incasarea a 5 milioane de dolari mai putin decat ar fi primit altfel.

La fel ca multe alte companii de tehnologie, Microsoft a eliminat mii de locuri de munca in acest an, inclusiv multe din divizia sa de jocuri.

Cu toate acestea, intr-o declaratie de imputernicire depusa la autoritatea de reglementare financiara din SUA, consiliul de administratie a declarat ca veniturile companiei au crescut cu 16% in anul pana la 30 iunie 2024.

"Nadella a fost de acord ca performanta companiei a fost extrem de puternica", a scris comitetul de remunerare al Microsoft intr-o scrisoare catre actionari.

Acesta a adaugat ca le-a cerut "sa ia in considerare abaterea de la parametrii de performanta stabiliti si sa reduca stimulentul sau in numerar pentru a reflecta responsabilitatea sa personala" cu privire la o serie de atacuri cibernetice.

Un astfel de atac a fost raportat in iulie 2023 de Microsoft, in care hackerii au obtinut acces la conturile de e-mail a aproximativ 25 de organizatii, inclusiv agentii guvernamentale.

Microsoft a declarat ca atacul a provenit din China, desi ambasada Chinei la Londra a numit acest lucru "dezinformare".

Perioada fiscala se incheie la 30 iunie 2024 - cu doar cateva saptamani inainte de intreruperea masiva a internetului care a afectat PC-urile Microsoft Windows, provocand haos in intreaga lume.

Desi acesta nu a fost un atac cibernetic, mai tarziu, in iulie, Microsoft si-a cerut scuze pentru o alta intrerupere cauzata de un atac cibernetic.

Comitetul de remunerare a declarat ca a redus plata in numerar a lui Nadella cu mai mult de jumatate, la 5,2 milioane de dolari. Aceasta reprezinta mai putin de 7% din salariul sau total. Cea mai mare parte a salariului sau, 71,2 milioane de dolari, a fost constituita din optiuni pe actiuni.

Directorul High Pay Centre, Luke Hildyard, a declarat ca "superficial" castigurile au sens, avand in vedere performanta financiara puternica a Microsoft.

"Cu toate acestea, ne-am putea intreba, de asemenea, daca 79 de milioane de dolari in plus fata de 49 de milioane de dolari anul trecut pentru cineva care valoreaza deja sute de milioane de dolari, cu mai multi bani decat ar putea cheltui pe parcursul mai multor vieti de lux absolut, este cu adevarat necesar ca recompensa de stimulare", a declarat el pentru BBC.

"Nimic din succesul Microsoft nu ar fi posibil fara muncitori, clienti si societatea in general, asa ca poate ca veniturile acestui succes ar trebui sa fie impartite un pic mai egal", a adaugat el.

In alta parte in domeniul tehnologiei, seful Apple, Tim Cook, a castigat 63,2 milioane de dolari in 2023, in timp ce directorul executiv al celei mai valoroase companii din lume, Nvidia, Jensen Huang, a fost platit cu 34,2 milioane de dolari in anul fiscal 2024. Pachetul salarial al lui Elon Musk ar putea valora pana la 56 de miliarde de dolari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare