Se inmultesc ofertele pentru achizitia TikTok, pe masura ce se apropie termenul limita din 5 aprilie, impus de SUA pentru evitarea interdictiei. Printre ofertanti: un startup, o fundatie din zona criptomonedelor si gigantul Amazon, transmite Reuters.
02.04.2025, 22:06 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Un startup condus de Tim Stokely, fondatorul platformei de continut pentru adulti OnlyFans, s-a asociat cu o fundatie din domeniul criptomonedelor pentru a propune un plan avansat de achizitie a aplicatiei TikTok, aflata in prezent in proprietatea companiei chineze ByteDance, au anuntat cele doua parti miercuri. Zoop, noua companie a miliardarului Stokely, impreuna cu Hbar Foundation, care administreaza trezoreria retelei de criptomonede Hedera, au transmis in aceasta saptamana intentia oficiala de a depune o oferta catre Casa Alba. Desi OnlyFans este cunoscuta in principal pentru continutul pentru adulti, Zoop este o platforma "mainstream", cu o imagine prietenoasa pentru intreaga familie. Compania spune ca returneaza cea mai mare parte a veniturilor creatorilor de continut, recompensandu-i pentru implicarea utilizatorilor. "Oferta noastra pentru TikTok nu este doar despre o schimbare de proprietar, ci despre un nou model in care creatorii si comunitatile lor beneficiaza direct de valoarea pe care o genereaza", a declarat RJ Phillips, cofondator Zoop, pentru Reuters. Partenerii afirma ca lucreaza alaturi de un consortiu de investitori, dar nu au oferit detalii despre oferta sau identitatea celor implicati Tot miercuri, si Amazon a depus o oferta de ultim moment pentru achizitia TikTok, potrivit The New York Times. Presedintele american Donald Trump urmeaza sa analizeze miercuri o propunere privind viitorul TikTok, aplicatie folosita de aproximativ 170 de milioane de americani. Compania ByteDance are termen pana la 5 aprilie sa vanda TikTok sau risca interzicerea platformei in SUA din motive de securitate nationala, in conformitate cu o lege americana intrata in vigoare pe 19 ianuarie. Legea, adoptata anul trecut cu sprijin bipartizan, reflecta temerile de la Washington ca TikTok ar putea fi controlat de guvernul chinez, iar Beijingul ar putea folosi aplicatia pentru operatiuni de influenta impotriva Statelor Unite. Sustinatorii TikTok argumenteaza ca o eventuala interdictie ar incalca Primul Amendament al Constitutiei SUA, care garanteaza libertatea de exprimare, limitand accesul americanilor la media straina. Donald Trump a amanat aplicarea legii pana la 5 aprilie, oferindu-si timp pentru a negocia un acord. A declarat, insa, ca termenul ar putea fi extins, daca va fi necesar.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.