×

Accesează
contul existent

Externe

Ucraina avertizeaza: Rusia va lansa o campanie de dezinformare si teorii conspirationiste in...

Ucraina avertizeaza: Rusia va lansa o campanie de dezinformare si teorii conspirationiste in perioada urmatoare

27.02.2024, 22:31 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Declaratia facuta de Comitetul de Informatii subliniaza faptul ca Rusia va incerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, sa intrerupa mobilizarea ucraineana, sa raspandeasca dezinformari cu privire la incapacitatea Ucrainei de a invinge si sa reduca sprijinul tarii din partea coalitiei pro-ucrainene din lume.

Totodata, ,,obiectivul rusilor in interiorul Ucrainei este de a-i demoraliza pe ucraineni, de a semana panica in randul populatiei, de a crea o prapastie intre militari si civili si de a crea o prapastie intre toata lumea si oricine, inclusiv intre reprezentantii conducerii politice si ai societatii civile a tarii", se arata in comunicarea oficiala a Comitetului .

Rusia nu este la prima experienta de dezinformare in privinta Ucrainei

Comitetul de Informatii a adaugat faptul ca Rusia nu se afla la prima experienta de acest gen. In luna noiembrie a anului trecut, Rusia a cheltuit aproape 250 de milioane de dolari pentru raspandirea informatiilor false despre armata ucraineana numai pe platforma Telegram, dintr-un buget total in valoare de 1,5 miliarde de dolari, considerata cea mai mare actiune a serviciilor speciale rusesti din istorie.

Cand va avea loc aceasta campanie

Comitetul de Inforrmatii a apreciat ca operatiunea speciala ,,Maidan-3" va atinge punctul culminant in martie-mai 2024, iar in perioada urmatoare, se asteapta ca Rusia sa raspandeasca informatii menite sa creeze conflicte atat interne, cat si externe, noteaza PravdaUA .

Aceeasi declaratie releva faptul ca in prima jumatate a lunii iunie, situatia din Ucraina va fi destabilizata, iar apoi, profitand de situatie, rusii ii vor invinge militar pe ucraineni pe frontul estic, considerata ideea-cheie a operatiunii lor.

De asemenea, potrivit comunicarii oficiale, agentii rusi ar urma sa organizeze diferite actiuni de protest, discreditand in mod deliberat procesul de schimb de prizonieri de razboi.

In finalul declaratiei, Comitetul de Informatii face un apel la societatea ucraineana si la aliatii internationali ,,sa consolideze rezistenta comuna si masurile de securitate cuprinzatoare, in special in spatiul informational, pentru a contracara in mod eficient amenintarile globale si provocarile unui nou razboi hibrid global".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare