×

Externe

Ucraina se razbuna pentru Mariupol. Militari rusi din Brigada 83 Aeropurtata sunt inconjurati de...

Ucraina se razbuna pentru Mariupol. Militari rusi din Brigada 83 Aeropurtata sunt inconjurati de trei saptamani intr-o fabrica din localitatea de granita Vovchansk

29.06.2024, 17:38 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Putin a ordonat deschiderea unui nou front in nord-estul Ucrainei, pe directia Vovchansk - Harkov, al doilea oras ca marime din Ucraina, cu peste un milion de locuitori, dar fortele ucrainene au oprit ofensiva rusa, care nu a putut trece de a treia linie de aparare ucraineana.

In acest moment, zeci de militari rusi din Brigada de elita ruseasca 83 Aeropurtata sunt inconjurati si bombardati in Vovchansk. Mai multe incercari ale armatei ruse de a ajunge la ei s-au soldat cu pierderi mari, a declarat Oleh Syniehubov, guvernatorul provinciei Harkov.

This is revenge for Azovstal plant. Grinding the remains of the elite 83rd orc Airborne Brigade at the Vovchansk factory with beautiful Wagner music in the background.

￯￯ ￯￯￯ ￯￯ ￯￯￯￯￯￯￯￯￯. ￯￯￯￯￯￯￯￯￯￯￯￯￯ ￯￯￯ ￯￯￯￯￯￯ ￯￯￯￯￯￯ ￯￯￯￯￯￯￯ ￯￯￯￯￯￯￯￯ ￯￯￯￯￯￯￯ 83-￯ ￯￯￯￯￯￯￯￯￯-￯￯￯￯￯￯￯￯￯ ￯￯￯￯￯￯￯... pic.twitter.com/bMuLZBiFLP

- ᅡ Albina Fella ᅡ ???????????????????????????????? (@albafella1) June 28, 2024

In acelasi timp, nici pe celelalte fronturi Rusia nu are castiguri teritoriale. In regiunea Luhansk, ofensiva pe directia Kupyansk-Svatove-Kreminna este blocata. Armata rusa a avansat putin in Donet, pe directia Chasiv Yar si Toretsk, dar fara a captura nicio localitate. Nici ofensiva din regiunea Zaporojia nu are succes, pe directia Robotyne, frontul fiind neschimbat, conform Institutului de Studiere al Razboiului (ISW).

Frontul total deschis de Rusia in Ucraina este de aproximativ 1.200 de km, conform SMG Ucraina, in timp ce Putin a declarat luna trecuta ca aproximativ 470.000 militari rusi sunt dislocati in teritoriile ocupate din tara vecina.

Pierderile sunt mari de ambele tabere, greu de suportat, fara sa se cunoasca numerele reale. Ucraina este ajutata de statele occidentale, democratice, in timp ce Rusia primeste un ajutor consistent din Coreea de Nord, Iran si China.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare