×

Externe

Zelenski il provoaca pe Trump sa prezinte planul prin care vrea sa opreasca razboiul dintre Ucraina...

Zelenski il provoaca pe Trump sa prezinte planul prin care vrea sa opreasca razboiul dintre Ucraina si Rusia: "Vrem sa stim daca in noiembrie vom avea sprijinul SUA sau vom fi singuri"

03.07.2024, 15:00 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Daca Trump stie cum sa termine acest razboi, ar trebui sa ne spuna astazi", a declarat Zelenski intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg la Kiev. "Daca exista riscuri pentru independenta Ucrainei, daca ne pierdem statalitatea - vrem sa fim pregatiti pentru asta, vrem sa stim".

Fostul presedinte american s-a laudat ca va pune capat razboiului pana la inaugurarea sa, in ianuarie. In cadrul dezbaterii televizate de saptamana trecuta, Trump a criticat miliardele cheltuite pentru apararea Ucrainei, afirmand ca Kievul "nu castiga razboiul".

Intr-un interviu de aproape o ora, liderul ucrainean a deplans intarzierile livrarilor de arme din partea aliatilor occidentali si a spus ca este "pregatit" sa se intalneasca cu Trump pentru a asculta propunerile echipei sale.

"Ei nu pot planifica viata mea si viata poporului nostru si a copiilor nostri", a spus el. "Vrem sa intelegem daca in noiembrie vom avea sprijinul puternic al SUA sau vom fi singuri".

Zelenski a respins ideea ca fortele ucrainene si ruse se afla intr-un impas pe campul de lupta, afirmand ca armata este mai bine pozitionata din punct de vedere al efectivelor decat acum cateva luni si ca o noua ofensiva este o chestiune de inarmare a brigazilor sale.

Si, desi a laudat asistenta in valoare de 61 de miliarde de dolari aprobat de Congresul SUA in acest an a spus ca echipamentul militar ajunge prea greu pe front.

"Aceasta este cea mai mare tragedie a acestui razboi, faptul ca, intre decizie si realitate, avem de asteptat foarte, foarte, foarte mult", a declarat Zelenski.

Liderul ucrainean a mai spus ca administratia de la Beijing ar putea juca un "rol extraordinar" in rezolvarea conflictului, deoarece Moscova este dependenta de piata chineza pentru exporturi. El a sugerat ca SUA si China ar putea actiona impreuna pentru a pune capat razboiului, in cazul in care ar lasa deoparte divergentele.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare