×

Eveniment

America incearca sa evite inca un razboi in toata regula: Presedintele american Joe Biden a...

America incearca sa evite inca un razboi in toata regula: Presedintele american Joe Biden a indemnat Israelul sa dea dovada de retinere dupa atacul cu drone si rachete al Iranului

15.04.2024, 08:44 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Presedintele american Joe Biden a indemnat Israelul sa dea dovada de retinere dupa atacul cu drone si rachete al Iranului, in timp ce Washingtonul incearca sa detensioneze tensiunile din Orientul Mijlociu si sa reduca riscul unui razboi regional in toata regula.

Cabinetul de razboi al Israelului s-a reunit duminica pentru a analiza raspunsul statului evreu la atacul Iranului, dar nu a luat inca o decizie cu privire la actiunile pe care le va intreprinde, a declarat o persoana din cadrul guvernului israelian.

Persoana a adaugat ca este clar ca Israelul trebuie sa raspunda, "dar nu este clar cand si cat de mare".

Iranul a lansat atacul, primul atac de acest tip de pe propriul teritoriu impotriva Israelului, ca represalii la un presupus atac israelian asupra cladirii sale consulare din Damasc, in aceasta luna, care a ucis mai multi comandanti iranieni.

Atacul de sambata seara a avut loc pe fondul unui val de ostilitati declansat de atacul Hamas din 7 octombrie si de raspunsul de retorsiune al Israelului impotriva grupului militant palestinian din Gaza.

Atacul Iranului a intensificat ingrijorarile ca acesta va provoca un raspuns escaladat din partea Israelului si va impinge Orientul Mijlociu intr-un conflict in toata regula.

Israelul isi discuta optiunile cu toti partenerii sai principali, in special cu administratia Biden, dar decizia va apartine in cele din urma cabinetului de razboi al premierului Benjamin Netanyahu, a declarat persoana din interiorul guvernului.

Benny Gantz, membru al cabinetului de razboi, a declarat mai devreme, duminica, ca Israelul va raspunde "in modul si la momentul care ne convine".

Biden a sfatuit Israelul sa adopte o abordare masurata. "Presedintele a fost clar. Nu vrem sa asistam la o escaladare", a declarat John Kirby, purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate al SUA, in cadrul emisiunii Meet the Press de la NBC. "Nu cautam un razboi mai amplu cu Iranul".

Intr-o convorbire telefonica cu Netanyahu dupa atacul iranian, Biden i-a spus omologului sau israelian ca Israelul "a iesit cu mult in fata" republicii islamice, a declarat un oficial american de rang inalt. Biden a spus ca Israelul si-a "demonstrat in mod clar superioritatea militara", a adaugat oficialul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare