×

Burse

Bursa. Bilantul celei mai recente emisiuni Fidelis: Suma record investita de donatorii de sange,...

Bursa. Bilantul celei mai recente emisiuni Fidelis: Suma record investita de donatorii de sange, 274 mil. lei

02.07.2024, 14:17 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In cea de a treia editie a programului de titluri de stat Fidelis din 2024, desfasurata de Ministerul Finantelor, cei 1.388 donatori care s-au alaturat campaniei "Romania are sange de rocker, acum si de investitor", in perioada 18 - 24 iunie 2024, au investit suma record de 273,75 milioane lei. Acestia au beneficiat de transa speciala cu cea mai mare dobanda oferita in cadrul acestei editii, de 7%, pentru achizitia de titluri de stat emise in lei, cu scadenta la un an, reiese dintr-un comunicat de presa.

"Peste 13.000 vieti au salvat donatorii-investitori in 2024 (...) La ultima editie, desi am scazut perioada de eligibilitate, tot avem aproape 1.400 donatori-investitori. Care au investit peste 273 milioane lei. Dincolo de asta, sunt mai multe aspecte pozitive pe care le-am remarcat recurent la finalul ultimelor editii Fidelis. In primul rand, este evident ca a crescut in randul romanilor gradul de constientizare cu privire la avantajele investirii economiilor. Pe de alta parte, ma bucur ca se mentine increderea investitorilor fata de capacitatea noastra de a oferi instrumente avantajoase, dar si ca reusim sa avem un rol marcant in dezvoltarea pietei locale de capital", a declarat ministrul Marcel Bolos.

Suma totala investita in a treia editie a Programului Fidelis din 2024 a fost de aproximativ 2,17 miliarde de lei. Emisiunile in euro au fost cele mai accesate in cadrul acestei editii, cu un total de peste 245,95 milioane euro. Astfel, emisiunea in euro cu scadenta la 1 an si dobanda de 4%, a avut un total de peste 129,18 milioane de euro, echivalentul a 645,9 milioane lei, plasati in cele 3.531 de ordine. A doua emisiune in euro, cu scadenta la 5 ani si dobanda de 5%, a avut un total de peste 116,77 milioane euro, echivalentul a 583,85 milioane lei, plasate in 3.022 de ordine.

In ceea ce priveste emisiunile in lei, investitorii au plasat peste 668,94 milioane lei, in 6.686 de ordine. Emisiunile titluri de stat in lei au avut scadente de 1 an si 3 ani si dobanzi anuale de 6%, respectiv 6,85%, se arata in comunicat. In cele trei editii Fidelis lansate in acest an, investitorii au plasat circa 7,16 miliarde lei prin 30.767 subscrieri.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare