×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa. Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Ne asteptam ca anul 2025 sa fie dificil si volatil, dar...

Bursa. Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Ne asteptam ca anul 2025 sa fie dificil si volatil, dar un echilibru este necesar pentru ca Romania are proiecte energetice majore in dezvoltare. Tranzitia energetica se va intampla

05.02.2025, 07:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ OMV Petrom, cea mai mare companie din Romania, a reusit sa isi protejeze anul trecut rezultatele financiare, modelul integrat de business fiind scutul impotriva volatilitatii din piata ¬ Mai departe, compania se pregateste pentru un buget record de investitii pentru anul acesta, de 8 mld. lei, manat de proiectul Neptun Deep, dar doar presupunand un mediu de reglementare si fiscal previzibil si competitiv. OMV Petrom (SNP), singurul producator local de petrol si gaze din Romania, a terminat anul trecut cu un business de 35,7 miliarde de lei, un minus de 8% fata de anul anterior, dinamica determinata de preturile mai mici din piata, dar si de volumele mai mici aferente vanzarilor de gaze naturale. Profitul net al companiei s-a ridicat la circa 4,2 mld. lei, o crestere de 4% fata de 2023. Compania este insa foarte prudenta pentru anul 2025, tinand cont de volatilitatile in plina desfasurare la nivel mondial, dar si local. "Ne asteptam ca anul 2025 sa fie dificil si volatil, dar un echilibru trebuie atins pentru ca Romania are in dezvoltare proiecte energetice majore", a spus Christina Verchere, CEO, OMV Petrom, la conferinta pentru prezentarea rezultatelor pe anul 2024. OMV Petrom alaturi de Romgaz sunt implicati, cu detineri egale, in proiectul Neptun Deep din Marea Neagra, acolo investitiile sunt estimate la 4 mld. euro. Peste 90% din contractele pentru aceasta investitie au fost semnate, primul gaz este de asteptat sa ajunga la tarm in 2027, iar pentru moment estimarile indica prezenta unei acumulari de 100 de miliarde de metri cubi de gaze de foarte buna calitate. Deja, OMV Petrom a si semnat primul contract pentru vanzarea gazului din perimetrul Neptun Deep cu nemtii de la Uniper. "Este o practica la nivel de industrie. Confirmam semnarea contractului cu Uniper. Romania este principala piata pentru noi, si in acest moment peste 90% din productia noastra de gaze se duce spre piata interna, dar Neptun Deep este un proiect urias. Volumele sunt estimate sa fie peste cererea interna", a mai spus Verchere care a subliniat ca politica comerciala a companiei nu este publica.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare