×

Burse

Bursa. Patria Asset Management anunta noi reduceri ale comisioanelor de administrare pentru ETF-ul...

Bursa. Patria Asset Management anunta noi reduceri ale comisioanelor de administrare pentru ETF-ul care replica indicele de referinta BET

02.07.2024, 12:18 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Patria Asset Management, a saptea cea mai mare societate de gestionare a investitiilor din Romania in functie de active, a anuntat la Bursa de Valori Bucuresti o serie de reduceri aplicate comisioanelor de administrare ale ETF-ului BET Patria-TradeVille (simbol bursier TVBETETF) incepand cu data de 1 iulie.

"Reducerea comisionului de administrare platit de fondul ETF BET Patria-TradeVille administratorului, de la 0,0750% pe luna la 0,0625% pe luna, calculat zilnic la valoarea activului total din ziua pentru care se face calculul", se arata intr-un raport de la BVB.

Administrat de Patria AM, companie parte a grupului Patria Bank, ETF-ul (exchange traded fund/fond tranzactionat la bursa) afiseaza de la inceputul anului o crestere de 22,8%, pe o lichiditate de 235 de milioane de lei. Prin comparatie, indicele BET - pe care este bazat fondul - a urcat cu 18,5% in aceeasi perioada.

Mai jos, restul reducerilor de comisioane, platite de fond depozitarului BRD - Groupe Societe Generale:

Reducerea comisionului de depozitare a activelor de la 0,015% pe luna la 0,014% pe luna, aplicat la valoarea medie lunara a activului net;

Reducerea comisionului de decontare a tranzactiilor la Bursa de Valori Bucuresti de la 0,01% la 0,008%, aplicat la valoarea bruta a fiecarei tranzactii;

Reducerea comisionului de custodie a instrumentelor financiare de la 0,05% pe an la 0,04% pe an, aplicat la valoarea medie lunara a portofoliului de instrumente financiare aflat in custodie.

Patria AM a anuntat reduceri ale comisioanelor aplicate ETF-ului inca din decembrie 2023. Compania mai administreaza inca un fond tranzactionat la BVB, respectiv Fondul Deschis de Investitii ETF Energie Patria-TradeVille (PTENGETF), care replica performanta indicelui companiilor din energie si utilitati BET-NG.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare